ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

borgen

Στη Νετ τη σεζον που διανυουμε μεταξυ αλλων πολυ καλων Βρεττανικων σειρων προβαλλεται και μια πολυδιαφημισμενη δανεζικη σειρα ονοματι BORGEN.
Η ανωτερω σειρα παρουσιαζεται στο φιλοθεαμων κοινο ως "μια ματια στα εγκατα της εξουσιας".
Ειναι ομως ετσι;
Η σειρα που διαδραματιζεται στη Δανια ξεκινα απο το πρωτο επεισοδιο κανοντας μας ενα κυρηγμα απο την πρωταγωνιστρια οπου μας λεει κατα τη διαρκεια του προεκλογικου debate οτι οι οροι καπιταλισμος, σοσιαλισμος ειναι ξεπερασμενοι.!!!!!! Προφανως στη Δανια του σηριαλ δεν εχουν καπιταλισμο αλλα κατι αλλο που δε μας το εχουν πει ακομα και σιγουρα αυτοι που μιλανε για σοσιαλισμο μπορει να ειναι και απολιθωματα(οχι μπρεζνιεφικα ,κανονικα απολιθωματα).
Η πρωταγωνιστρια ειναι η αρχηγος των ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΩΝ αυτος ειναι ο τιτλος του κομματος της-ποσο κυρ παντελης πρεπει να σαι αραγε για να ψηφιζεις κομμα με αυτο τον τιτλο, ισως οσο και οταν ψηφιζεις ΔΗΜΑΡ ή Βενιζελο αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. 
Η καλη αυτη κυρια λοιπον δεν εχει καν δευτερο καλο ταγερ να βαλει και βαζει το περσινο για να παει στο Debate-ταυτιζεσαι η οχι με τη μετριοπαθη "αγωνιστρια"?
Στο Debate οπως ειπαμε παραπανω κερδιζει τη μαχη απο τους υπολοιπους βγαζοντας ενα λογυδριο τυπου ΓΑΠ-χωρις σαρδαμ -οτι πρεπει να αλλαξουν νοοτροπια κτλ οτι οι αλλοι ειναι ξεπερασμενοι και κερδιζει τις εκλογες.
Δεν εχει ομως την κοινοβουλευτικη πλειοψηφια και μας κανει ενα μαθημα πολιτικαντισμου στο πως φτιαχνονται οι κυβερνησεις συνεργασιας-μονο 2 υπουργεια; ε καλα θα σας φτιαξουμε και ενα ακομα στα μετρα σας-για την πολιτικη της κυβερνησης ουτε λογος, αυτοματος καπιταλιστικος πιλοτος.
Σε επομενο επεισοδιο η πρωθυπουργος πια, "πεφτει απο τα συννεφα" απο το γεγονος οτι η CIA χρησιμοποιει τα αεροδρομια της χωρας για τη μεταφορα απαχθεντων Αφγανων, Πακιστανων κ.α. που καταληγουν στο Γκουανταναμο-σου θυμιζει κατι; συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες-  και καταφερνει μια εντιμη συμφωνια, να περναν μεν αλλα να τους το λενε πρωτα!!!
Στο επομενο επεισοδιο εχουμε μια ακομα "ανατρεπτικη" πρωτοβουλια της πρωθυπουργου η οποια πειθει το μεγαλυτερο βιομηχανο της χωρας να μην αλλαξουν εδρα οι επιχειρησεις του στις οποιες επιβαλλει το τρομερο μετρο, να εχουν και γυναικες στα ΔΣ,  γιατι θα ειναι κακο για την υστεροφημια του και δε θα τον αγαπα πια η βασιλισσα της Δανιας !!!!!!!!!.
Για φορολογια και αλλες λεπτομερειες ουτε λογος να γινεται . . .
-Λες αν ειχαμε βασιλια να μη φευγαν και απο την Ελλαδα ο ομιλος Φιλιππου και ο ομιλος Δαυιδ ?

Και φτανουμε στο χθεσινο επεισοδιο οπου η η δικαιωση του "Μεγαλου τραγουδιστη"  εγινε με 13 χρονια καθυστερηση και ολοι καταλαβαμε οτι επρεπε να ειχε διωχθει ο Οτσαλαν απο τη χωρα αλλα οι δικοι μας δεν ηταν τοσο καπατσοι οσο η κυρια απο τη Δανια.
 Εν τω μεταξυ στο ιδιο επεισοδιο η ατεγκτη πρωθυπουργος που βρισκει χρονο, για τα παιδια της, το συζυγο και τα οικιακα(!!!) διωχνει τον ηλικιωμενο πατερα της απο το σπιτι γιατι κανει καταχρηση της φιλοξενιας της. . .

Το συμπερασμα που εχουμε βγαλει απο τη σειρα μεχρι τωρα ειναι οτι η σαβουρα μπορει να σερβιρεται και με "καλλιτεχνικο" περιτυλιγμα και σαφως τοτε ειναι και χειροτερη στο βαθμο που τα μηνυματα που περνα γινονται πιο ευπεπτα στο κοινο, απ' οτι  "καλλιτεχνικες" δημιουργιες οπως του Γ.Κυριτση που "κοσμει" πλεον το κοινοβουλιο ή αλλες εισαγομενες που σερβιρουν στη μαζα υπνο με το μετρο.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας.

    Είδα φως και μπήκα.

    Φυσικά είδα και το μπιλιετάκι σας κάτω από την πόρτα μου.

    Τα σοκολατάκια τα άφεισα στην εταζέρα καθώς έμπαινα.

    Και δεν έχασα.

    Θεωρώ πολύ σημαντικό το θέμα της τηλεόρασης σαν μέσο προπαγάνδας.

    Στα χέρια τους είναι ένας ισχυρός μηχανισμός, ιδεολογικός προπαγανδιστικός μηχανισμός που έχει παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με την παιδεία τους, μαζί με την θρησκεία τους, μαζί με όλα τα μέσα αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των συνειδήσεων.
    Το σχολείο τους απασχολεί την νέα γενιά 4-5άντε 6 ώρες την ημέρα την θρησκεία την παρακολουθεί κανείς κατά βούληση η τηλεόραση όμως είναι καθημερινά μέσα στο σπίτι μας είναι μέρος της ζωής μας.
    Τρομακτικό εργαλείο στα χέρια της άρχουσας τάξης.
    Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλη εβδομαδα και σε σενα, αντι "τρομακτικο εργαλειο" πλεον μπορουμε να το χαρακτηρισουμε και τρομοκρατικο εργαλειο και αυτο δεν αφορα τη σειρα η οποια κατατασσεται στα "κατασταλτικα" εργαλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περασαν τη λογοκρισια