ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Απροσμενοι συμμαχοι!!!!

Απο το διαδικτυο πληροφορουμαστε οτι λογω της κρισης και του μεγαλου αριθμου αυτοκτονιων " η ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων του Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) βρίσκεται τώρα στη διαδικασία δημιουργίας μιας υπηρεσίας στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται τα μέλη της αλλά και οι εργαζόμενοι τους όταν πιέζονται ψυχολογικά. 
Ένας ψυχολόγος αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεση της ΟΕΒΕΝΗ για να καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματοβιοτεχνών, των οικογενειών τους αλλά και των εργαζομένων που μπορεί να χρειάζονται, μια συμβουλή, μία παρότρυνση, μία καθοδήγηση για τη διαχείριση ενός προβλήματος που τους πιέζει ψυχολογικά και μοιάζει ανυπέρβλητο αλλά τελικά δεν είναι".
www.enikos.gr 

Ο ψυχολογος  λοιπον θα εξηγει στον επαγγελματοβιοτεχνη, τον εμπορο και τον αυτοαπασχολουμενο της Κρητης οτι ο καπιταλισμος εχει σαπισει δεν μπορει να κανει καμμια παραχωρησει σε στρωματα που παλαιοτερα ηταν συμμαχοι του και χρησιμοποιουνταν ειτε ως μεσω ενσωματωσης ειτε ως αναχωμα στην εργατικη ταξη η οποια ειναι και η μονη πραγματικα προοδευτικη δυναμη στη συγχρονη κοινωνια.
Θα εξηγησει εμπεριστατωμενα γιατι ολοι αυτοι πρεπει να ειναι στο πλευρο των εργαζομενων του ΙΚΕΑ π.χ. που πολλοι απο αυτους ηδη παραπονιουνται οτι "τους κλεινει τα μαγαζια" και να στηριξουν τον αγωνα να μην περασουν οι μειωσεις στους μισθους των υπαλληλων του ΙΚΕΑ που θα σημανουν ακομα μεγαλυτερο περιθωριο κερδους για την πολυεθνικη(;) και ταυτοχρονα ακομα μεγαλυτερο μεριδιο αγορας εις βαρος των δικων τους επιχειρησεων οι οποιες στην πλειονοτητα τους δεν εχουν πλεον αλλα περιθωρια περικοπων γιατι σχεδον "φυτοζωουν".
Θα τους εξηγησει το λαθος που κανανε οσοι απο αυτους στην περιπτωση του Τζαμπο  δε σταθηκαν διπλα σε αυτους που απελυε και απειλουσε η πολυεθνικη η οποια οπως οι ιδιοι τωρα λενε "τους κλεινει" και καταπιαν την προπαγανδα των ΜΜΕ οτι το ΠΑΜΕ κλεινει τις επιχειρησεις.
Θα τους εξηγησει ο ψυχολογος οτι η φοροκαταιγιδα που ερχεται πανω τους γινεται για να διασωθουν τα κερδη του κεφαλαιου που τωρα πια τους πεταει οπως την τριχα απο το ζυμαρι γιατι πρεπει να εξαλειφθη ο τεραστιος, για τα δεδομενα της ελληνικης οικονομιας, αριθμος επιχειρησεων 1 εως 5 ατομων, και το μεριδιο τους στην αγορα να το παρουν οι μεγαλοι ομιλοι.
Θα τους εξηγησει ο ψυχολογος οτι η βασικοτερη αιτια της καταθλιψης που οδηγει και στις αυτοκτονιες, ειναι η μοιρολατρικη αποδοχη της πραγματικοτητας-καπιταλισμος και των θεωρηματων της υποταγης, "τιποτα δε γινεται", "δεν υπαρχει αλλος δρομος", "φταιμε και εμεις που δανειζομασταν" κτλ
Θα τους εξηγησει οτι το 2012 δε θα επρεπε να εισαι καταχρεωμενος για να εχεις σπιτι και αυτοκινητο, το 2012 δε θα επρεπε ο εμβολιασμος των παιδιων τους να ειναι αντικειμενο "φιλανθρωπικων" οργανωνσεων, το 2012 τα παιδια του δε θα πρεπει να κρυωνουν στο σχολειο γιατι δεν εχει πετρελαιο, το 2012 δε θα πρεπει να δουλευεις με ωραρια 1900 για να επιβιωνεις και οχι να ζεις και αυτο αν δουλευεις.

Ολα αυτα βεβαια θα τα πει ο ψυχολογος εφοσον ειναι πραγματικος επιστημονας και οχι σκετος ψυχολογος, τουτεστιν εξομολογητης. 
Στην περιπτωση αυτη-του εξομολογητη- η οποια για καποιο αδιευκρινηστο λογω μας φαινεται πιο πιθανη, ο ψυχολογος θα ψαλλει σε ολους τους τονους το τροπαρι της υπομονης.

Ο σοφος λαος μας ομως λεει "καποιος εκανε υπομονη και πεθανε" . . .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περασαν τη λογοκρισια