ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Στυμμενες λεμονοκουπες

Εδω και μηνες οι εργαζομενοι του Flash96 βρισκονται σε απεργια ωντας απληρωτοι απο τον Ιουλιο- τι συμπτωση μετα τις εκλογες σταματησαν οι πληρωμες.
 Ο φλας96 ηταν απο την ιδρυση του μεχρι και σημερα(!!!!) ηταν ενας σταθμος προσκολλημενος στο ΠΑΣΟΚ με "παπαγαλους" που προπαγανδιζαν ανοιχτα την υποταγη πασπαλισμενη με εξυπναδες, δηθεν αντιδεξια ρητορικη και μπολικο αντικκε οχετο .
Μαλιστα για οσους θυμουνται οταν ο Κοκκαλης παρατησε το σταθμο ολο το ΠΑΣΟΚ ή μαλλον "το ολον ΠΑΣΟΚ" ειχε στρατευτει για να μην κλεισει η φωνη της "δημοκρτατικης παραταξης", και γιναν διευκολυνσεις επι διευκολυνσεων για να εχει το ΠΑΣΟΚ αλλο ενα μεσο που "πουλαει τον υπνο με το μετρο" κατα την προσφιλη εκφραση ενος ραδιοφωνατζη της Θεσσαλονικης, στη φαρετρα του. 
Απο τον φλας96 περασαν οι κατωθι "κολοσσοι" της δημοσιογραφιας:Κακαουνακης, Αναστασιαδης, Περρης, Λαλας, Μπογδανος, Δρουζα, Τσιτουνας, Κοκορικος και αλλοι.
Εκπομπες στον φλας96 διατηρουσαν μεχρι προσφατα και για χρονια ο Μιμης Ανδρουλακης και ο Ανδριανοπουλος .
Απο τους παραπανω αυτος που φαινεται οτι εχει απομεινει ειναι ο Κοκορικος.
Ο Κοκορικος αφου δοκιμασε την τυχη του στα πρωιναδικα οπου συναγελαζονταν με τη Σασα Μπαστα και αλλες κορασιδες, αξιοιεπαινες για την κοινωνικη τους προσφορα ξαναγυρισε στις πολιτικες αναλυσεις οπου και οι μονιμοι προσκεκλημενοι του την τελευταια διετια ηταν οι κκ Μηττροπουλος , Τζουμακας , Νικολοπουλος , Κουρουπλης και "αλλες αντιμνημονιακες δυναμεις".
Να σημειωσουμε επισης, οτι το ποσο Ραμφο και Μπαρουφακη μας ειχε ταϊσει ο φλας96 την τελευταια διετια δε λεγεται.
Οι δημοσιογραφοι του φλας96 κατα τη διαρκεια της μεγαλυτερης σε χρονικη διαρκεια και συμπαρασταση απεργιας που εγινε στην Ελλαδα τα τελευταια τουλαχιστον 15 χρονια οταν δεν εκαναν την παπια για αυτη, αφηναν υποννοουμενα για τα κινητρα των απεργων.
Τωρα οι ιδιοι ερχονται και κανουν απεργιακες εκπομπες οπου και ΔΙΚΑΙΩΣ ζητανε τα δεδουλευμενα τους και ευχομαστε συντομα να τα λαβουν.
Στις απεργιακες αυτες εκπομπες ο κ.Κοκορικος συνεχισε το ιδιο αντιμνημονιακο τροπαρι μην αναφερωντας ποτε τη λεξη ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ αν και πλασαρεται και ως γνωστης των οικονομικων.
Μαλιστα σε μια απο τις εκπομπες του(νομιζω την Τριτη 20/11) οπου ολως τυχαιως χαιρετησε τον αγωνα ο Μητροπουλος του ΠΑΣΟΚ που ειναι πια Συριζα, εκανε λογω για υφαρπαγη της περιουσιας των Ελληνων απο τους ξενους οι οποιοι οι "ατιμοι" αφελληνισαν ακομα και τις τραπεζες ΜΑΣ-Μα να μη ξερω τοσο καιρο οτι ειμαι συνεταιρος με το Σαλας το Λατση τον Κωστοπουλο και το Βαρδινογιαννη ρε παιδι μου . . .
Μαλιστα παρουσιασε το "Ελληνικο μπαχαλο"(δικη του εκφραση) ως την απαντηση στους ξενους επιβουλεις οι οποιοι εποφθαλμιουν την περιουσια του ελληνα . . .
Ο Κοκορικος τελικα μπορει να ειναι αλλος ενας "σαμποτερ της μηχανης" οπως τους περιεγραφε ο Τζακ Λοντον στη "σιδερενια φτερνα" που ονειρευεται επιστροφη στο παρελθον και καπιταλισμο με "ανθρωπινο προσωπο" αλλα αυτη η εποχη εχει περασει ανεπιστρεπτι και ακομα και αυτοι που εχουν προσφερει τις καλυτερες των υπηρεσιων τους στα αφεντικα τους και στο συστημα θα πεταχτουν σαν στημενες λεμονοκουπες ελπιζωντας να τους περιμαζεψει καποιος για να πουλησουν το ιδιο "παλιο εισητηριο για νεο λεωφορειο"
σημειωση εκτος αν λανθανουμε στις απεργιακες εκπομπες δεν ακουσαμε καμμια αναφορα στους απεργους του ΙΚΕΑ ενω για τους ΟΤΑ και τον "αγωνιστη" Μπαλασοπουλο . . .παλιες φιλιες βλεπετε

Ενδεικτικα παραθετουμε μερικα αποσπασματα απο τα κειμενα του Κοκορικου:
" Το λέω αυτό γιατί όλοι οι υποστηρικτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έσπευσαν να κατσαδιάσουν τον Τσίπρα που είπε το αυτονόητο. Ότι εμείς δεν θα καταθέσουμε την εντολή όπως δήλωσε ότι θα κάνει το ΚΚΕ, αλλά θα εμφανιστούμε στη Βουλή και ας αποφασίσει το ΚΚΕ να μην μας ψηφίσει. Πάντως αν μας ψηφίσει ο Καμμένος δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα αρνηθούμε την ψήφο τους. Δηλαδή τι έπρεπε να πει; Αυτό που είπε η Αλέκα; Ότι με τίποτα δεν θέλω να συμμετέχω στη διακυβέρνηση της χώρας; Τότε γιατί κατεβαίνω στις εκλογές; Και τα τρία κόμματα του δικομματισμού όμως ενοχλήθηκαν γιατί ξέρουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τρίτο κόμμα να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι πολύ κοντά και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αν τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι εξασφαλισμένοι ότι θα καταθέσει την εντολή και δεν θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς. Ακόμα κι αν αυτό επιτρέπεται από τους αριθμούς. Πόσο μάλλον το ΚΚΕ ως τρίτο κόμμα να προσπαθήσει να αποσπάσει το ΠΑΣΟΚ από το μνημόνιο πράγμα πολύ πιθανόν για τη βάση του ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως και για μερικούς βουλευτές. Όσο κι αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευθεί με την τρόικα, πόσο σίγουρο είναι ότι μερικοί βουλευτές δεν θα διαφοροποιηθούν στη Βουλή υπέρ μιας κυβέρνησης της Αριστεράς; Αν λοιπόν το τρίτο κόμμα δεν είναι το ΚΚΕ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΑΝΕΞ. Έλληνες, γιατί να μην διεκδικήσει ψήφο ανοχής ή ψήφο εμπιστοσύνης; Γιατί να καταθέσει την εντολή λες και είναι υποτιμητικό να κυβερνάς τη χώρα;" 30/4/21012 5 ημερες προ των πρωτων εκλογων.
 και συνεχιζει στις 14/6/2012 3 ημερες προ των δευτερων εκλογων
"Αυτές οι διακαναλικές συνεντεύξεις είναι τελικά διαφωτιστικές γιατί όσο και να είναι οι αρχηγοί των κομμάτων είναι πιο ικανοί, γνωρίζουν περισσότερα και δεν λένε ψέματα στις απαντήσεις τους. Μπορεί να τις φτιάχνουν για να ακούγονται καλύτερα, αλλά ψέματα δεν λένε. Για παράδειγμα η Αλέκα Παπαρήγα τα λέει ελαφρώς διαφορετικά από ότι τα λένε οι άλλοι ομιλητές. Στο θέμα της ενόχλησης του ΚΚΕ γιατί ο Τσίπρας είπε ότι το ΚΚΕ δεν πρέπει να αρνηθεί τον ιστορικό του ρόλο και να βοηθήσει στην προσπάθεια ακύρωσης του μνημονίου γιατί είναι ίσως η σημαντικότερη προσπάθεια χειραφέτησης του λαού από την εποχή του  ΕΑΜ. Αυτό που είπε η Παπαρήγα ήταν ότι εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο λαός με τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να χειραφετηθεί. Δεν μας εμπνέει εμπιστοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, αλλά και ο λαός δεν είναι σε τέτοια φάση. Τώρα αν κάνουμε λάθος – είπε  η Παπαρήγα – και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί ότι θέλει και μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο, τότε εμείς εκ των υστέρων θα κάνουμε την αυτοκριτική μας. Την κριτική μας είπε, αλλά την κριτική στο κόμμα της. Είναι δηλαδή μια πιθανότητα.
Προφανώς έτσι είναι. Υπάρχει πιθανότητα και όχι σιγουριά ότι ο λαός θα καταφέρει να χειραφετηθεί, αν όχι τόσο δυναμικά όπως το 1944 οπότε και τελικά ηττήθηκε, ίσως λιγότερο ή και με μικρότερες φιλοδοξίες χειραφέτησης. Σίγουρα πάντως με εκλογές και όχι με ένοπλο αγώνα. Από αυτή την προσπάθεια το ΚΚΕ επιλέγει να απέχει για να μην χρεωθεί την ήττα και έτσι βρεθεί απολογούμενο να του ζητάνε το λόγο γιατί δεν πέτυχε. Τώρα αν παρ ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει, μείς λέει η Παπαρήγα θα κάνουμε την αυτοκριτική μας. Μέχρι τότε… βλέπουμε!
Με  απλά ελληνικά, αν η κα Παπαρήγα ήταν στην ηγεσία του ΚΚΕ το 1941 δεν θα έλεγε ότι πρέπει να αντισταθούμε γιατί υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ήττας στην προσπάθεια χειραφέτησης του λαού από τους Γερμανούς και φυσικά θα πλήρωνε μεγάλα αντίποινα αίματος ο λαός αφού οι Γερμανοί για κάθε Γερμανό στρατιώτη που σκότωναν οι αντιστασιακοί, εκείνοι σκότωναν 100 Έλληνες για να κάμψουν το ηθικό και την αντίσταση του. Με συνθήκες Ελλάδας δηλαδή δεν θα είχε συμφωνήσει να ιδρυθεί το ΕΑΜ. Το 1941 υπήρχε η βάσιμη ελπίδα ότι οι Σύμμαχοι θα βοηθούσαν και η τελικά νίκη στο πεδίο της μάχης θα ερχόταν από τους Συμμάχους, αλλιώς δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει η ένοπλη αντίσταση. Μόνον διαδηλώσεις και συσσίτια και πολιτικές διαμαρτυρίες. Πράγματι αυτή ήταν αρχικά η γραμμή του ΚΚΕ και για πολλές εβδομάδες προσπαθούσε ο Άρης Βελουχιώτης να εξασφαλίσει την έγκριση του κόμματος να αρχίσει το αντάρτικο. Περίπου τους πήγε καροτσάκι στην αρχή, χωρίς να έχει έγκριση και βοήθεια. Και μόνον όταν ρώτησαν στο εξωτερικό και τους ενθάρρυναν, αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν τον Άρη να ξεκινήσει το αντάρτικο."
 
το blog του Κοκορικου απο το οποιο πηραμε και τα αποσπασματα βρισκεται στη διευθυνση:
http://antoniskokorikos.blogspot.gr/  
Εμεις να σημειωσουμε και παλι οτι ευχομαστε να δικαιωθουν οι εργαζομενοι και να πληρωθουν οπως και αυτοι της NOESET και ολοι οσοι δουλευουν χωρις να πληρωνονται και ειναι παρα πολλοι . . .



3 σχόλια:

  1. μεγιστη παραλειψη μας η μη αναφορα του Ν.Ευαγγελατου και του "ακολουθου" του Αναστασακου στο ρολο του σχολιαστη οι οποιοι προσεφεραν τις "υπηρεσιες" τους στον Flash96 στην προεκλογικη περιοδο.
    τον Κυρτσο τον εκτιμουμε ως αντιπαλο και τον κατατασσουμε σε αλλη κατηγορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καπιταλιστικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματά του, δεν θα μπορούσαν να σταθούν αν δεν δημιουργούσαν έναν στρατό από "Κοκορίκους" διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων.

    Ο πληθυσμός των "Κοκορίκων" όμως, εξαρτάται πάντα απ' τις οικονομικές ανάγκες τού μεγάλου κεφαλαίου.

    Στην προκείμενη περίπτωση λοιπόν, ένεκα βαθειάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που εξαπλώνεται ταχέως προς πάσαν κατεύθυνση στον πλανήτη, οι καπιταλιστές μειώνουν τον κοκορικοστρατό τους, για να μειώσουν τα έξοδά τους.

    Συνεπώς οι "Κοκορίκοι" που θα παραμείνουν ή θα επαναπροσληφτούν στον κοκορικοστρατό, θα είναι οι πλέον ...κοκορίκοι, κι αυτό πρέπει να το αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο:

    Με τον πιο χυδαίο αντικομμουνισμό, με τον πιο βρωμερό γκεμπελισμό, με την πιο πρόστυχη διαστρέβλωση της ιστορίας, με το πιο ισχυρό υπνωτικό για το παρόν...
    Με τον πλέον κοκορικοαυτοεξευτελισμό τους εντέλει.

    Απλά και συνήθη πράγματα δηλαδή για τους κοκορόμυαλους... κοκοροασυνείδητους...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περασαν τη λογοκρισια