ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

εισαι . . . οτι κληρωσεις

χθες 23 Δεκεμβριου ο οικοδομος μας πληροφορησε οτι οι μαθητες ενος Ελληνικου σχολειου στη χοροεσπεριδα τους για τη συγκεντρωση χρηματων για την εκδρομη τους ειχαν λαχειοφορο αγορα με μεγιστο επαθλο μια εξαμηνη συμβαση εργασιας στις αποθηκες του Lidl Μεγαλοχωριου.
Το γεγονος αναπαρηγαγαν τα λεγομενα μεγαλα ΜΜΕ και μαθαμε οτι τη θεση κερδισε ενας καθηγητης του σχολειου ο οποιος και θα τη διαθεσει με τον καλυτερο τροπο . . .
Αν και μας χωριζουν πλεον πολλα χρονια-δεκαετιες καλυτερα- απο τα σχολικα εδρανα αναρωτιομαστε αν το "επαθλο" ηταν γνωστο στους καθηγητες και αν εκανε κανεις απο αυτους την προσπαθεια να εξηγησει στα παιδια το μεγεθος της καταπτωσης, της ξεφτιλας και του χατζηαβατισμου που χαρακτηριζει αυτους που αποδεχονται μια τετοια "προσφορα" σε μια λαχειοφορο αγορα.
Αν η επικειμενη αξιολογηση των εκπαιδευτικων ειχε οποιαδηποτε αντικειμενικοτητα το ξηλωμα των καθηγητων που εδωσαν το ΟΚ για μια τετοια λαχειοφορο θα επρεπε να ηταν αμεσο, ομως με το γενικοτερο κλιμα που εχει διαμορφωθει στη χωρα ειναι πιθανοτερο να λαβουν και ευφημο μνεια. . .
Σιγουρα οι καθηγητες του Λυκειου της Πυλης Τρικαλων ειναι παιδαγωγοι αναστηματος αναλογου των πραξεων που επιβραβευουν . . . σκουπιδια.

Για τα παιδια που υπεπεσαν σε αυτο το ολισθημα θα προτεινουμε να διαβασουν ενα ποιημα του Καβαφη το οποιο οι "παιδαγωγοι" του Λυκειου της Πυλης Τρικαλων θα οφειλαν ως τετοιοι να τους το εχουν μαθει και να ξανακρινουν την πραξη τους

όσο μπορείς

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

οσο για αυτον που προσεφερε την 6 μηνη συμβαση για ενα νεο κατω των 25ετων(δηλ 380€ μηνιαιως ουτε καν το βασικο ο "χουβαρντας") σε λαχειοφορο αγορα, ενα μας ερχεται στο μυαλο,
ε ρε Ο.Π.Λ.Α. που σας χρειαζεται . . . και αυτη ειναι και η συνεισφορα μας στον προσυνεδριακο διαλογο του κομματος της εργατικης ταξης.


3 σχόλια:

  1. Φοβερό το καταρχήν,θα το έχω ακούσει ίσα με εκατό φορές.Ευχαριστώ που μου το σύστησες.
    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυσκολο να βρεις τραγουδι των κρινων που να μην αφηνει στιγμα, αγαπημενα πολλα,οπως "τα χρονια μου ναυαγησαν στις ξερες σου" http://www.youtube.com/watch?v=rCiKusdjgew&list=PLBFB891CB0ABB4D56

      Διαγραφή
  2. Συντροφοι ενα πραγμα εχω να πω,αυτο για την ΟΠΛΑ το σκεφτομαι πολυ τον τελευταιο καιρο
    και τα ΑΙΤΙΑ ειναι πολλα .
    Να εισται καλα και κουραγιο.
    Lunacharsky

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περασαν τη λογοκρισια