ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

made in argentina

"Καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή. Γιατί εκεί οι άνθρωποι μπορεί να πείνασαν στην αρχή αλλά τουλάχιστον διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους. Εδώ και θα πεινάσουμε τελικά και θα έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας." Αλεξης Τσιπρας 07/09/12. πηγη

Πανω απ' ολα η αξιοπρεπεια, τι κι αν παλι θα πεινας και θα εισαι ανεργος, θα εισαι αξιοπρεπης, εξ' αλλου "τι εστι πλουσιος, ο εν τω ολιγω αναπαυομενος" .  . .
Οριστε κυριοι του ΚΚΕ, αυτη ειναι η λυση για το λαο, οχι επαναστασεις και . . . .
Σας καλουμε να συμμετεχετε σε ενα "αριστερο" μετωπο το οποιο θα κανει την Ελλαδα Αργεντινη.

Τι εγινε στην Αργεντινη ομως που πρεπει να επαναληφθει και στην Ελλαδα κατα το Συριζα?
Μηπως σοσιαλισμος?
-Φτου κακα, τι ειναι αυτα που λετε, σοσιαλισμος δε μπορει να γινει σε μια μονο χωρα-και ας υπαρχουν οι αντικειμενικες συνθηκες- και αφου δε μπορει, το ξεχναμε. Οταν θα ξεκινησουν οι ανεπτυγμενες χωρες και αφου σταθουν στα ποδια τους μετα απο δεκαετιες ισως και αιωνες(στη δευτερα παρουσια του κυριου ισως), θα παλεψουμε-σχημα λογου- και εμεις για τη σοσιαλιστικη προοπτικη, εξ' αλλου ο συντροφος Παπαδημουλης το χει πει επανειλλημενα "θελουμε και σοσιαλισμο".

Στη Αργεντινη λοιπον αυτο που συνεβη ηταν ο ακαριαιος θανατος. Ολοκληρα στρωματα της κοινωνιας βρεθηκαν στο Ναδιρ της απολυτης εξαθλιωσης ενω παραλληλα οι εχοντες τα κλειδια της οικονομιας εμειναν ουσιαστικα αθικτοι και σε μικρο χρονικο διαστημα ειδαν τα θησαυροφυλακια να γεμιζουν ακομα περισσοτερο. Αυτο ειναι που προτεινει ο Συριζα σε αντιδιαστολη με τον αργο θανατο του μνημονιου.
Διαλεξτε λοιπον πως θα πεθανετε, αργα και βασανιστικα ή μια και εξω?
Να ζησεις δεν προβλεπεται σε καθε περιπτωση απο τις παραπανω, εκτος αν αποφασισεις να παρεις εσυ τα κλειδια της οικονομιας αλλα αυτα ειναι πολυ "παρωχημενα" πραματα για τον 21ο αιωνα, που ακουστηκε ο λαος να ειναι αφεντης στον τοπο του?

Εμπρος λοιπον για ενα "Μετωπο Εθνικης Αξιοπρεπειας" για ενα καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο, για να μεινουν οι καπιταλιστες καπιταλιστες και οι εργαζομενοι να γινουν πραγματικοι προλεταριοι κατ επιλογην τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περασαν τη λογοκρισια