ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ιατρικα θεματα

Οι αιμορροΐδες, οπως και ο καπιταλισμος ανάλογα με το στάδιο εξέλιξής τους, διακρίνονται σε τέσσερις βαθμούς-φασεις:
  • 1ου βαθμού είναι οι αιμορροΐδες που δεν είναι εμφανείς απέξω και φαίνονται μόνο με το πρωκτοσκόπιο κατά την εξέταση,  οπως και στον καπιταλισμο οπου κατα την άνοδο (ανάπτυξη), που η παραγωγή ξεπερνά το ανώτερο σημείο που είχε φτάσει στον
    προηγούμενο κύκλο. Τον καιρό της ανόδου χτίζονται νέες παραγωγικές μονάδες, νέες υποδομές, οι έμποροι αγοράζουν ολοένα και περισσότερα εμπορεύματα προσβλέποντας σε περαιτέρω αύξηση των τιμών, οδηγώντας τους κεφαλαιοκράτες σε περαιτέρω διεύρυνση της παραγωγής πολύ πέρα από τα πλαίσια της απορροφητικής ικανότητας της αγοράς, δημιουργώντας έτσι τους όρους για την επόμενη κρίση υπερσυσσώρευσης. 
  • 2ου βαθμού είναι αυτές οι αιμορροϊδες που προπίπτουν μέσα στον πρωκτό,  στον καπιταλισμο η δευτερη φαση ειναι η αναζωογόνηση, όπου η παραγωγή αρχίζει να διευρύνεται, φτάνοντας σταδιακά τα προ κρίσης επίπεδα, οι τιμές ανεβαίνουν και τα κέρδη αυξάνουν.
  • 3ου βαθμού αυτές που εξέρχονται έξω από τον πρωκτό και ανατάσσονται από τον ίδιο τον ασθενή με τη βοήθεια του δακτύλου του. Στον καπιταλισμο η 3η φαση ειναι η ύφεση, όπου η βιομηχανική παραγωγή βρίσκεται σε κατάσταση στασιμότητας, οι τιμές των εμπορευμάτων πέφτουν και υπάρχει άφθονο ελεύθερο χρηματικό κεφάλαιο.
  • 4ου βαθμού αυτές που εξέρχονται και δεν ανατάσσονται εύκολα οπως στον καπιταλισμο τεταρτη και κυριοτερη φαση ειναι η κρίση, που αποτελεί και τη βασική φάση του κύκλου, στα πλαίσια της οποίας η αντίθεση ανάμεσα στην αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και στο σχετικό περιορισμό της αγοραστικής δύναμης εκδηλώνεται με ραγδαία και καταστροφική μορφή.
Η θεραπεία των αιμορροΐδων των δύο αρχικών σταδίων είναι συντηρητική αλοιφες και τα λοιπα. 
Στις 2 πρωτες φασεις του καπιταλισμου αναπτυξη και αναζωογονηση τα μετρα που παιρνονται εις βαρος των εργαζομενων εκτος απο το μαστιγιο-συγκρατηση μσθολογικων αυξησεων ευελιξια εργασιας κτλ περιλαμβανουν και λιγο καροτο βλεπε επιδοματα, μειωση της ανεργιας με χαμηλους μισθους παντα χαμηλοτοκα δανεια κτλ
στα 2 επομενα σταδια οταν οι αιμορροΐδες επιμένουν, παρά τα συντηρητικά μέτρα, που θα εφαρμοστούν και παραμένουν πολύ διογκωμένες και δεν ξαναμπαίνουν μέσα, κυρίως όμως όταν αιμορραγούν συνεχώς τότε απαιτείται κάποια επεμβατική μέθοδος.
 Ετσι και στον καπιταλισμο στις 2 επομενες φασεις οι κεφαλαιοκράτες προσπαθούν να βρουν διέξοδο από την κατάσταση στασιμότητας της παραγωγής με την ελάττωση των εξόδων παραγωγής μέσω της εντατικοποίησης της εκμετάλλευσης των εργατών, της μείωσης των μισθών και απολύοντας εργαζομένους. Επίσης ανανεώνουν το πάγιο κεφάλαιο τους, ούτως ώστε η παραγωγή να είναι επικερδής ακόμα και στα πλαίσια της κρίσης. Βεβαια η κριση δε μπορει να ξεπεραστει αν δεν υπαρχει και καταστροφη κεφαλαιου ακομα και με πολεμικες συρραξεις αν αυτο απαιτηθει απο τα συμφεροντα των πολυεθνικων ομιλων.

Σήμερα πλέον, με την εξέλιξη της ιατρικής σε συνδυασμό με την τεχνολογία του 21ου αιώνα, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αιμορροΐδων ανώδυνα, αναίμακτα, μη επεμβατικά με γρήγορη επιστροφή στη καθημερινότητα(http://www.iatropedia.com/articles/read/2213) οπως και ο καπιταλισμος με την καταργηση του απο μια νεα μορφη εργατικης λαϊκης εξουσιας-Σοσιαλισμο.
 .
καταλαβατε η να κανουμε και κακα ? 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περασαν τη λογοκρισια