ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μας ρωτατε, σας απανταμε.

 Σε ενα σχολιο μας σε αναρτηση του μπρεζνιεφικου απολιθωματος για τον Καππο ο σχολιαστης τιανανμεν μαν    ζηταει διευκρινησεις για το πνευμα του σχολιου.
Ο τιανανμεν μαν ομολογει οτι υπαρχει "χαώδη διαφορά μου ιδεολογικά και πολιτικά μαζί του"-αυτου και του Καππου-.
Απο το προαναφερθεν προκυπτει αναντιρηττα οτι τον τιανανμεν μαν, χαος ιδεολογικο και πολιτικο χωριζει απο την κομμουνιστικη ιδεολογια και θεωρηση των πραγματων, οποτε ευκολα για αυτον η οποιαδηποτε διαμαρτυρια εναντιον ενος οποιοδηποτε καθεστωτος, πολλω δε μαλλον κομμουνιστικου-σημ. μιλαμε για το 89 οπου η Κινα καμμια σχεση δεν εχει με τη σημερινη χωρις να ειναι βεβαια στο επιπεδο που πολλοι θα θελαμε- αν δεν ειναι επιβεβλημενη ειναι τουλαχιστον απολυτα δικαιολογημενη.
Προφανως η αισθηση του τιανανμεν μαν θα ειναι ιδια και για τα γεγονοτα της Βουδαπεστης το 56 και της Πραγας το 68 για να μην πουμε για τα γεγονοτα της Βαρκελωνης του 37 και παραβιασουμε ανοιχτες πορτες . . .
Ο τιανανμεν μαν κανει και ενα βημα παραπανω και χαρακτηριζει το καθεστως της Κινας της εποχης φασιστικο και κανει και μια αντιστοιχηση με τα βασανιστηρια που υπεστησαν οι Καππος και Φλωρακης "στα χέρια του μοναρχοφασισμού το 1953-1954".
Μεσα σε λιγες γραμμες εχουμε την εξισωση φασισμου κομμουνισμου οπως επιβαλλει η ΕΕ και αλλα ευαγη ιδρυματα.
Ο Καππος ως συνεπης κομμουνιστης και πραγματικος οδηγητης για μας που συνεχιζουμε να πιστευουμε οτι ο κοσμος μπορει και θα αλλαξει μεσα απο ζιγκ-ζαγκ αλλα και πισωγυρισματα, δεν εκανε παρα το αυτονοητο, αποστασιοποιηθηκε απο την προπαγανδα της εποχης προφυλλασοντας το κομμα απο οποιαδηποτε εμμεση επιθεση-κοιτα τι κανουν οι κομμουνιστες στην Κινα- χωρις να υιοθετησει την προπαγανδα των καπιταλιστων περι "επαναστατημενου λαου" τη στιγμη που το σχεδιο της αντεπαναστασης σε ολες τις σοσιαλιστικες χωρες βρισκοταν σε πληρη εξελιξη.
Να θυμισουμε τελος στους αναγνωστες τα δηθεν γεγονοτα της Τιμισοαρας στη Ρουμανια για να κανουν τους αντιστοιχους συνειρμους για το κατευθυνομενο των γεγονοτων, και να αντιστρεψουμε το ερωτημα στον τιανανμεν μαν ρωτωντας αν σκιρτησε κατι μεσα του οταν οι ορδες αναρχοασφαλιτων, χρυσαυγιτων και "αγανακτισμενων" επιτιθονταν στο ΠΑΜΕ με μολοτωφ πετρες κ.α στις 20/10/11.
Μηπως σκιρτησε απο χαρα κιολας γιατι το "καθεστωτικο" ΚΚΕ δεν τον αφηνε να καταλαβει το κοινοβουλιο?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περασαν τη λογοκρισια