ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

το εκλογικο αποτελεσμα

Στη ροτα και των υπολοιπων μπλογκ η τριμελης επιτροπη του μπλογκ που αποτελειται απο ενα ατομο καταθετει τις εκτιμησεις της για το εκλογικο αποτελεσμα και τους παραγοντες που το διαμορφωσαν συνολικα σε αυτες τις διπλες εκλογες- κατι σαν το παλιο κυπελλο Κορατς που γινοταν διπλος τελικος.
Στα 2,5 χρονια που πρηγηθηκαν των εκλογων μεγαλη μεριδα του κοσμου αρχισε να "πεφτει απο τα συννεφα"(βλ.αειφορος καπιταλιστικη αναπτυξη) και αρχισε την αναζητηση του τις πταιει.
Πολλοι απο τους "εχθρους του λαου" εμφανιστηκαν και παλι σα φιλοι με νεες προβιες προσπαθησαν και εντελει καταφεραν να καθοδηγησουν μεγαλη μεριδα του κοσμου σε ανωδυνες διαμαρτυριες(βλ.αγανακτισμενοι, "κινημα" πατατας) και διεξοδους ανωδυνες για την αναπαραγωγη του συστηματος.
Ολοι οι παραπανω επενδυσαν στο μικροαστισμο της Ελληνικης κοινωνιας ο οποιος ισως και να υφισταται σε μεγαλυτερη κλιμακα απο όλο το λεγομενο αναπτυγμενο κόσμο(βλ. ποσοστα αυτοααπασχολουμενων και επιχειρησεις 1-15 ατομων, βαλε και 1000000 ισως και παραπανω εργαζομενων στο Δημοσιο οι οποιοι στην πλειοψηφια τους εχουν "εξαγοραστει" απο μονιμοτητες, επιδοματα προσελευσης στην εργασια, αργομισθιες, δωρακια και κομπινουλες, κλασσικη περιπτωση ο "αριστερος" κ.Ριζος της ΓΕΝΟΠ). Ολοι  αυτοι οι οποιοι δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητοι ως μεγεθος προσπαθησαν εξαρχης "να σωσουν οτιδηποτε αν σωζεται" για αυτους και μονο, οπως παντα κανει ο μικροαστος.
Καποιοι βλ.Συριζα τους χαϊδεψαν τα αυτια απο την 1η μερα-5 Οκτωβριου 09- οταν λεγαν οτι το Δημοσιο χρειαζεται 100000 προσληψεις, καποιοι τους προειδοποιουσαν οτι ερχεται θυελλα αλλα οπως λεει και το τραγουδι "αφου δεν ειχε νεα ευχαριστα να πει ας μη μας πει κανενα".
Οταν η χωρα μπηκε υπο επιτηρηση της Τροϊκας στον κοσμο ταϊζοταν το παραμυθι της ανικανοτητας του ΓΑΠ και του Παπακωσταντινου ενω τα νουμερα ηταν αμειλικτα και δεν υπηρχε περιπτωση η χωρα να μη βρεθει σε αυτη την κατασταση, επρεπε και παλι να αθωωθει το συστημα και με την κλασσικη μεθοδο να φορτωθει η βρωμια στα προσωπα.
Στη χωρα γιναν 30(;) απεργιες, περισσοτερες απο οπουδηποτε αλλα στυλοβατης ηταν μονο το ΠΑΜΕ αντε και κατι λιγοι(δεν αποτελει μομφη το λιγοι) απο Ανταρσυα ενω η ηγεσια των σωματειων(Βλ.ΓΣΕΕ ΑδΕΔΥ)  συζητουσε το ποσα θα χασει ο εργαζομενος για να σωθει το συστημα και να διατηρηθει η κοινωνικη ειρηνη!
Ειδαμε σκηνες απο τη ταινια "καλως ηλθε το δολλαριο" να διαδραματιζονται στα λιμανια της χωρας και οι ναυτεργατες μαζι και το ΠΑΜΕ να κατηγορουνται σχεδον για ανθελληνικη δραση γιατι διεκδικουσαν τα αυτονοητα, ακουσαμε "αντικειμενικους" σχολιαστες να λενε οτι οι απεργιες κλεινουν τα εργοστασια, και οτι "μαζι τα φαγαμε" για να δημιουργηθει και το αισθημα της συνευθυνης.
Διπλα σε αυτα προστεθηκαν καθηγητες οι οποιοι ελεγαν οτι μπορουσαν να γινουν αλλιως τα πραγματα- τεχνικα παντα, να δανειστει η χωρα απο αλλου, να "αυτοκουρευτει" με επιτροπες λογιστικου ελεγχου και αλλα φληναφηματα- αλλα δε λεγαν ποτε οτι η υποτιμηση της εργατικης δυναμης ειναι ενα το κρατουμενο σε καθε περιπτωση, και σε καθε περιπτωση οι περισπουδαστοι καθηγητες και δημοσιολογοι-μερικοι ηταν και σκετοι μπουρδολογοι-δεν εθεταν θεμα ανατροπης του υπαρχοντος συστηματος, μαλιστα καποιοι φερναν στο λαο ως παραδειγμα προς μιμηση την Αργεντινη και τον Ισημερινο οπου ο λαος χρεωκοπησε, δολοφονηθηκε και τα μονοπωλια που κατεχουν τα κλειδια της οικονομιας εμειναν στην ουσια αθικτα.(!!!)
Παρεθεταν μαλιστα ως επιχειρημα οτι η Αργεντινη πλεον εχει μεγαλους ρυθμους αναπτυξης χωρις εσκεμμενα να λενε στον κοσμο οτι τα χασμα πλουσιων και φτωχων εχει υπεραυξηθει απο το 2001 και εντευθεν.
Ακουσαμε και γραφτηκε απο γνωστα φερεφωνα που δυστυχως εχουν ερεισμα στις λαϊκες μαζες οτι το ΠΑΜΕ καπηλεευται τους αγωνες, οτι το γιαουρτι ειναι πραξη αντιστασης, η μουτζα κατι σαν βομβα στα θεμελια του συστηματος, οι Κυριακες και τα Σαββατα στις πλατειες το υψιστο οπλο αγωνα.!!
Σε ολο αυτο το σκηνικο το μονο κομμα που ηταν απεναντι και αγωνιστηκε να φτασει η αληθεια στο λαο ηταν το ΚΚΕ, με αδυναμιες με κουσουρια που λεει και η Αλεκα αλλα ηταν εκει να εξηγησει στον καθενα τι φταιει για "το κακο το ριζικο μας" και γιατι δε φταει "ο θεος που μας μισει".
Το ΚΚΕ το πληρωσε με υβρις, με απομονωση απο τα ΜΜΕ ακομα και με ενα νεκρο-δε βαριεσαι κομμουνιστης ηταν . . .
Οταν προκυρηχτηκαν οι εκλογες οι δημοσκοποι μεχρι τις 15/4 που επιτρεποταν οι δημοσιευσεις εδιναν πλαϊ πλαϊ ΚΚΕ και Συριζα με ποσοστα γυρω στο 11%. Εκεινη τη στιγμη παιχτηκε το χιλιοπαιγμενο εργο της "ενοτητας της αριστερας" με αυτους που σε μεγαλο βαθμο υπεθαλψαν τα παραπανω για να αναχαιτισουν τη ριζοσπαστικοποιηση και μαχητικη συμμετοχη στους αγωνες, να καλουν το ΚΚΕ σε συνεργασια για να δωσουν μαζι "ασπιρινη στον καρκινοπαθη" και να αφησουν την αλλαγη της ταξης στην εξουσια για την Δευτερα Παρουσια, ενω οι αντικειμενικες συνθηκες ειναι παρουσες για την αλλαγη(τεχνολογια υποδομες επιστημη κτλ.).

Πολλοι απο αυτους που το 2009 ειχαν αρχισει να "πεφτουν απο τα συννεφα" διαλεξαν να "πιαστουν απο τα μαλλια τους" και αρκει μονο να δει καποιος τη διαδικτυακη συνεντευξη της Αλεκας στο Χηνικολαου για να καταλαβει το κλιμα που επικρατουσε στον κοσμο οταν ο Συριζα πουλουσε στον κοσμο "υπνο με το μετρο" οτι μπορει να καταγγειλει το μνημονιο να συνεχισει να δανειζεται να δωσει πισω τα χαρατσια να γυρισει τους μισθους στο 2009 και οτι αλλο ηθελε ο καθενας ενω το ΚΚΕ ελεγε οτι ερχονται χειροτερα και μονο με αγωνα κατι μπορει να διασωθει και να γινει ενα ρηγμα που αν το αποφασισει ο λαος θα ανοιξει το δρομο για αλλη εξουσια.-Που πας ρε Αλεκα χωρις εμπραγματες υποσχεσεις . . .
 

Ο Συριζα λεει συνεχομενα ΨΕΜΜΑΤΑ για τις 50 εδρες και τις μονοεδρικες αλλα ολα παιρνανε μπαϊ . . .( ο ολυμπιακος και το αιγαλεω να κερδαει και ολοι αλλοι να παν να γ . . . )

Και αρχιζει να φτιαχνεται το κλιμα οτι υπαρχει λυση αρκει να γινει κυβερνηση της "αριστερας" και δωστε μας την εντολη στις 6 Μαη-αλλα δε τι θελουμε στις 17 Ιουνη- και θα θα θα θα . . .
Βεβαια με τοσο ΠΑΣΟΚ-στελεχειακο γαι να μη παρεξηγιομαστε- που εχει μαζευτει στην κουμμουνδουρου ηταν αναμενομενα για τους γνωριζοντες ανω των 35 ετων, οτι ετσι θα πολιτευοταν, και φτανουμε στις εκλογες της 6ης Μαϊου το ΚΚΕ ανεβαινει μολις 1% πεφτοντας ταυτοχρονα στα μεγαλα αστικα κεντρα οπου η κριση χτυπαει περισσοτερο προς το παρων και ο Συριζα που ευχοταν να ειναι απλα πανω απο το ΚΚΕ(γιατι το ΚΚΕ θα συρθει σε συνεργασια αν ηττηθει πολιτικα κατα τον Τσιπρα & Σια) παιρνει 16,8% και ειναι 2ο κομμα.
Πλεον για οσους εχουν στοιχειωδη πολιτικη εμπειρια το νερο εχει μπει στο αυλακι. Απο το βραδυ των εκλογων στα πανελ γινεται επιθεση στο ΚΚΕ γιατι δε συνεργαζεται με το Συριζα που ομνυει στην ΕΕ ενω το ΚΚΕ λεει αποδεσμευση με λαϊκη εξουσια, οι παπαγαλοι αρχιζουν τα σεναρια της πιεσης που θα δεχτει το εκλογικο σωμα του ΚΚΕ ενω παραλληλα στηνονται επειχηρησεις παραπληροφορησης με δηθεν στελεχη του 15μελους ΠΓ-που ειναι 12μελες κατι σαν την τριμελη του μπλογκ- που διαφωνουν με τη κεντρικη γραμμη, με στελεχη που δηθεν καλουν σε συστρατευση με το Συριζα στην Επαρχια, αναπαραγονται τα γνωστα επειχηρηματα του τυπου γιατι να ειναι τι ΚΚΕ στη βουλη αφου δε θελε να συνεργαστει κτλ. και παιζει και ο μπαμπουλας της ΧΑ
Εν τω μεταξυ ο Συριζα αλλαζει τις θεσεις σαν τα πουκαμισα-τα παντα για το ευρω, δεν ειναι φετιχ το νομισμα, εχουμε πυρηνικα, θα καταγγειλουμε για αναδιαπραγματευτουμε και να επανεξετασουμε και οτι αλλο βαζει ο νους του καθενα, αυτα που λεγαμε πριν μπορει και να μη τα κανουμε αλλα δε τα ειπαμε και ετσι ακριβως και αν το ενα στελεχος ειπε ετσι και το αλλο αλλιως δε χαλασε ο κοσμος και οι εφοπλιστες ειναι ευεργετες αλλα θα φορολογησουμε τον πλουτο τον οποιο δε λεμε απο ποιο ποσο ξεκινα και δε περιγραφω αλλο-αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα και οποιος αναπαραγει τετοια επειχηρηματα πολεμαει την Αριστερα!!!
Το διπολο στηνεται και με βοηθεια του εξωτερικου παραγοντα και ο λαος περιμενει παλι να σωθει δια αντιπροσωπου γιατι πανω απο ολα πρεπει να διαφυλαχθει το συστημα.
Στις 17 Ιουνη ερχονται τα αποτελεσματα που ολοι ξερουμε και ο λαος στην ουσια ειναι στο καναβατσο αλλα μπορει να πανηγυριζει γιατι εχει "αριστερη" αντιπολιτευση που θα τους "ταραξει στη νομιμοτητα" και ερχονται και δενουν και οι δηλωσεις του Μητροπουλου(αλλος καθηγητης κι αυτος, με Phd στην οσφυοκαμψια)
«Έκαναν έντιμο αγώνα τα παιδιά της χαλυβουργίας, έκαναν έντιμο και παλληκαρίσιο αγώνα. Βεβαίως, οι δικαστικές αποφάσεις …», «είναι δικαστικές αποφάσεις»,  
-και ορμανε οι απεργοσπαστες στη Χαλυβουργια και καποιοι απο τους αριστερους κατηγορουν το ΚΚΕ οτι κρατα τον κοσμο σε απεργια τοσο καιρο, δε βλεπει οτι τιποτα δε γινεται, τι τους ταλαιπωρει κ.τ.λ
-Οι εξελιξεις απο δω και μπρος θα ειναι αρνητικες αν ο λαος βρεθει κοιμαμενος οπως φροντιζουν απο τωρα οι του Συριζα που υπολογιζουν οτι μπορει και σε 6 μηνες να ειναι κυβερνηση. 
Τωρα χρειαζεται ολα τα στελεχη και οι φιλοι του ΚΚΕ να συνεχισουν ακομα πιο δυναμικα και με μια κινηση σαν τον ελιγμο του Γραμμου ενα πραμα, να ανακαταλαβουν την ηγετικη θεση στο κινημα που αντικειμενικα θα βγει πολυ συντομα στους δρομους και αυτη τη φορα περισσοτεροι θα καταλαβαινουν το ταξικο τους προσημο και το "ποιος ποιον"

2 σχόλια:

  1. Απόσπασμα

    Το αποτέλεσμα των εκλογών της 17 Ιούνη και το ΚΚΕ (μέρος 3ο)


    http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2012/06/17-3.html

    …….
    Να σημειώσουμε εδώ ότι όταν ένα κόμμα αποδεδείχνει στο κεφάλαιο ότι είναι ικανότερο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του, ιδίως σε περίοδο κρίσης, τότε ξαφνικά ο λαός «πληροφορείται» ότι το κόμμα αυτό έχει όλα τα χαρίσματα για να υπηρετήσει υπεύθυνα και στα σίγουρα τα συμφέροντά του! Όχι λίγες φορές η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για τα πρόσωπα - ηγέτες αυτού του κόμματος.

    Τα κόμματα αυτά ανεξάρτητα από το πού βρισκόταν όταν δεν τα είχε ανάγκη η αστική τάξη, ξαφνικά εκτοξεύονταν στα ύψη δημοσκοπήσεων και ποσοστών και στο τέλος κυβερνούσαν. Τα αποτελέσματα τέτοιων πορειών είναι γνωστά. Όλη η ιστορία του καπιταλισμού είναι γεμάτη από τέτοιες περιπτώσεις εδώ και παγκοσμίως. Υπ αυτές τις συνθήκες σημειώνουμε τις περιπτώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1977-81, του Γ.Α. Παπανδρέου το 2009 (σε λίγους μήνες από γραφικός «Γιωργάκης» έγινε υπεύθυνος ηγέτης με παγκόσμιο κύρος!) και του Α. Τσίπρα με το κόμμα του.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4,6% το 2009 εκτινάχθηκε στο 27% το 2012. Αυτή η εκτίναξη έχει άμεση σχέση με τις επιτυχημένες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι, στην κρίση αυτή, είναι ικανός να διαχειριστεί τις υποθέσεις της κοινωνίας (κεφαλαίου). Εν όσο δεν γινόταν πιστευτός από την αστική τάξη και δεν έδινε τα διαπιστευτήριά του ή η κρίση δεν απαιτούσε επιστράτευση ακόμη και αριστερών «σωτήρων», ο ΣΥΡΙΖΑ έμπαινε - δεν έμπαινε στη βουλή.

    Αυτή είναι η ερμηνεία της μετακίνησης ψηφοφόρων εντός του ίδιου ταξικού πολιτικού μπλοκ.

    Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι οι εκτελεστές της Ρ. Λούξενμπουργκ και των Γερμανών κομμουνιστών επαναστατών σπαρτακιστών, ήταν καθόλα αριστεροί και σοσιαλδημοκράτες που διακήρυτταν τον σοσιαλισμό και κλήθηκαν σε κρίσιμη στιγμή από την αστική τάξη να σώσουν το σύστημα, πράγμα που έκαναν επιτυχώς! Ύστερα οι πρωτεργάτες τους συνταξιοδοτήθηκαν επί τιμή από τον Χίτλερ και την αστική τάξη για τις υπηρεσίες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περασαν τη λογοκρισια