ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

μια απαντηση - εκτιμηση



Σταχυολογωντας καποια σχολια που εγιναν σε απαντηση του "τι επρεπε να κανει το κκε" που καταχραστηκαμε τη φιλοξενια του sfyrodrepano.blogspot.com και το βαλαμε στα σχολια του, η τριμελης επιτροπη του blog που αποτελειται απο ενα ατομο καταθετει τα εξης:
Η "Αγγελικη" γραφει:"Μια ζωη να σου αναλυουν οτι η ΕΕ ειναι ενας ιμπεριαλιστικος μηχανισμος και την στιγμη που αυτο γινεται προφανες και επικαιρο να σου λενε η εξοδος απο το Ευρω θα ειναι καταστροφη για τη χωρα και διευκρινιζουν χωρις λαικη εξουσια αργοτερα αλλη διευκρινιση χωρις εργατικη λαικη εξουσια,αλλα αλλο λαικη εξουσια αλλο κυβερνηση.Θα μας τρελλανετε? Λαικη εξουσια με πορδες γινεται?ΣΥΡΙΖΑ λοιπον εν πληρει συνειδησει τη μαλακια κανω.Γιατι τοΚΚΕ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ."
Προφανως η "Αγγελικη" δεν πιστευει οτι η "λαϊκη εξουσια" μπορει να εδραιωθει στην Ελλαδα, δεν καταλαβαινει οτι η απλη εξοδος απο το ευρω που θα σημανει και εξοδο απο την Ε.Ε. με καπιταλιστικη εξουσια στη χωρα θα ειναι κολαφος για το λαο. Πολλοι εχουν την αντιληψη οτι "τι αλλο θα παθουμε αν γυρισουμε στη δραχμη". Ολοι αυτοι δε θελουν να μαθουν πως λειτουργει η οικονομια και χαρακτηριζουν κασσανδρες οσους τους τα εξηγουν. Μερικοι αφελως(;) σκεπτομενοι λενε οτι τοτε θα ειναι καταλληλες οι συνθηκες για τη χειραφετηση των μαζων, ομως και οι προσφατες εκλογες επιβεβαιωσαν τη θεση του ΚΚΕ οτι σε συνθηκες κρισης αν το κινημα δε κανει ενα σημαντικο βημα μπροστα θα κανει αρκετα βηματα πισω οπως και εγινε.
Πολλοι νομιζουν οτι υπερψηφιζοντας το Συριζα εδωσαν μηνυμα αντιστασης στην ουσια ομως τους υπεκλεψαν ενα μηνυμα υποταγης και οι υποψιασμενοι οπως η "Αγγελικη" μαλλον το ξερει και το αποδεχεται. Το ΚΚΕ σιγουρα δε "δουλευει" κανενα γιατι αν το εκανε θα ηταν αλλιως τα νουμερα και η "Αγγελικη" το ξερει, "απαλλασει" τον εαυτο της ομως απο την "υποχρεωση" θεωρωντας οτι αυτα που λεει το ΚΚΕ δε γινονται οποτε το μη χειρον βελτιστον, αλλα σε αυτες τις εκλογες στην ουσια δεν υπηρχε ουτε το μη χειρον, απλα επρεπε να κρατηθει η "φλογα αναμμενη" κατι που πολλοι προσπερασαν με δικαιολογιες που μαλλον ουτε οι ιδιοι πιστευουν απλα θελουν να δικαιωσουν τον εαυτο τους απο το αποτελεσμα.
Ολα τα παραπανω δεν αφορουν την "Αγγελικη" μονο αλλα ολους οσους ψηφισαν ΚΚΕ στις 6/5/2012 και σε ενα κομματι ψηφοφορων της Ανταρσυας και του Συριζα του 2009.
Στην Ελλαδα πολλοι αυτοπροσδιοριζονται ως αριστεροι αλλα αποφευγουν το ΚΚΕ οπως ο διαολος το λιβανι, αυτοι στη συνειδηση των μαζων πρεπει να παψουν να θεωρουνται αριστεροι, ετσι θα αρχισουν να πεφτουν τα αναχωματα και να λιγοστευουν οι λοξοδρομησεις στην πορεια χειραφετησης.
Το ΚΚΕ παραμενει κομμουνιστικο σε πεισμα εκεινων που παλευουν για τη μεταλλαξη ακομα και εξαφανιση του για αυτο και παντα ο συσχετισμος θα ειναι αρνητικος εις βαρος του ομως οσο θα παραμενει κομμουνιστικο θα αρκει μια ΙΣΧΥΡΗ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ μειοψηφια για να παρουν οι ελπιδες σαρκα και οστα, αρκει η πιστη στο "δικαιο του αγωνα" να ξεπερνα το φοβο της συγκρουσης.
Το ΚΚΕ εχασε εκλογικα γιατι ο λαος ΔΕ ΘΕΛΕΙ ακομα(;) να συγκρουστει και ολα τα υπολοιπα που καταλογιζονται ειναι προφασεις εν αμαρτια.
Το ΚΚΕ δεν επιζητα τη συγκρουση για τη συγκρουση οπως πολλοι θα ηθελαν, αλλα τη συγκρουση για την εξουσια αλλα αυτο ειναι κατι που πρεπει ο λαος σε ικανο βαθμο να αποφασισει και οχι καποιες μικρες ομαδες που φαντασιωνονται εξεγερσεις εκει που δεν υπαρχουν για να καπηλευτουν την οργη και αγανακτηση του και εντελει να την καναλιζαρουν σε ανωδυνες για το συστημα λυσεις.
Οι λαοι δεν αυτοκτονουν ελεγε η Αλεκα προεκλογικα, στις 17/6 πλησιασαμε στην αυτοκτονια αλλα τα χειροτερα απεφευχθησαν, οι συγκρουσεις ειναι μπροστα και ο καθενας αναλμβανει την προσωπικη του ευθυνη σε ποιανου το πλευρο θα σταθει.
Καποιοι αλλοι οπως ο "Ανωνυμος 18 Ιουνίου 2012 11:41 μ.μ." καταλογιζουν στο ΚΚΕ οτι τεινει να γινει Ανταρσυα και φευγει απο τα δεξια.
Ηταν αραγε στα αριστερα και αν ναι πως μπορει να συμβιβαστει το ΚΚΕ που ζητα αποδεσμευση απο ΕΕ & ΝΑΤΟ με Συριζα & Σια που ομνυουν στην Ε.Ε.
Τι ειδους συνεργασια θα μπορουσε να επιτευχθει, αυτο ειναι το ερωτημα που δεν απαντουν ολοι οσοι εγκαλουν το ΚΚΕ για σεχταρισμο.
Η εποχη των Λαϊκων Μετωπων ετσι οπως τα γνωρισαμε εχει περασει ανεπιστρεπτη και τα διδαγματα τους (Ισπανια, Χιλη, Γαλλια) καποιοι τα διαβαζουν αναποδα η δε τα διαβαζουν καθολου.
Καποιοι αλλοι οπως "Ανωνυμος 19 Ιουνίου 2012 2:35 π.μ." εγκαλουν το ΚΚΕ οτι δεν ηταν πολυ συγκρουσιακο και φευγουν απο τα αριστερα προς Συριζα(;!!).
Προφανως την γενικοτερη μικροαστικη αντιληψη που υπαρχει στην κοινωνια δε την αντικρυζουν στον κοινωνικο τους περιγυρο και μπορει να θεωρουν οτι ειμαστε και σε προεπαναστατικη περιοδο, δυστυχως δεν ειμαστε.
Η αληθεια και για αυτους που θα θελαν να ειμαστε ειναι οτι μονο ενα δυνατο ΚΚΕ το οποιο παραμενει Κομμουνιστικο μπορει να ανοιξει το δρομο για τετοιες εξελιξεις με τις αδυναμιες και τα ελαττωματα του τα οποια η στηριξη και συμμετοχη μας μπορει να "διορθωσει".

 

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ειναι αληθεια οτι πλεον η συζητηση υπερτιμαται ως μεσω επιλυσης των "διαφορων", ωστοσο ισως παντα κατι να μενει, ισως και οχι . . .

      Διαγραφή

περασαν τη λογοκρισια