ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

και λίγοι πεθάνατε - Αυτή είναι ή Ελλάδα

Αυτή είναι η Ελλάδα, μας έλεγε ο Σημίτης και όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα όταν κατά την οκταετή διακυβέρνηση του είχαμε αλλεπάλληλα και κραυγαλέα περιστατικά διαφθοράς κουνώντας μας το δάχτυλο χωρίς να επισείεται καμμία ουσιαστική ποινή στους διεφθαρμένους και τους διαφθορείς. Θα γίνει Ε.Δ.Ε. και "από εδώ παν' κι άλλοι".
Η καταστροφή στο Μάτι έδειξε για άλλη μια φορά πολύ πιο εκκωφαντικά από τις προηγούμενες το πραγματικό πρόσωπο του Ελληνικού Κράτους-Δημοσίου.
"Ανευθυνουπεύθυνοι" σε κάθε πόστο με αποκλειστική αρμοδιότητα το οικονομικό άρμεγμα του φορολογούμενου προς ίδιον όφελος άλλα και των ημετέρων που κατά το πλείστον είναι οι ίδιοι ανακυκλώσιμοι σφουγγοκωλάριοι που αλλάζουν "φρονήματα" πιο εύκολα από τα πουκάμισα.
Κανένας δημόσιος υπάλληλος από την κορυφή της ιεραρχίας έως τη βάση δεν έχει ποτέ την ευθύνη για τίποτα.
Ο Νίτσε λέει πως "όταν δεν υπάρχει θεός όλα επιτρέπονται" όπου θεός ο Νόμος, όταν η εφαρμογή η μη του νόμου όμως δεν έχει καμμία ουσιαστική επίπτωση στους παραβάτες και στους επιφορτισμένους για την εφαρμογή τους παραμένει στην ουσία κενό γράμμα, έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο να καταδικάζεται κάποιος για κακούργημα σε δωδεκαετή φυλάκιση με αναστολή.!!!!! Κατά το κοινώς κλέψτε κάψτε σκοτώστε ελεύθερα αρκεί να έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. . .
Ερχόμαστε ξανά στο Μάτι, βλαχοδήμαρχοι κάθε είδους και κρατικοδίαιτα τρωκτικά-βλ  υπηρεσίες τύπου γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας- να μη γνωρίζουν αν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης των περιοχών τους, ποιός έχει την αρμοδιότητα να διατάξει εκκένωση και ποιός να διεκπεραιώσει την εκκένωση .
Ο πρωθυπουργός συγκαλεί σύσκεψη στις 23.40 για επικοινωνιακούς λόγους μη τολμώντας να κάνει αναφορά στους νεκρούς που ήδη έχουν καταγραφεί από τις 19.30 προσπαθώντας να δώσει την εικόνα της πλήρους συντονισμένης προσπάθειας την ώρα που οι κάτοικοι καταγγέλουν την ανυπαρξία μηχανισμού προστασίας - εκκένωσης και κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.
Την μεθεπόμενη υπό το βάρος των γεγονότων οι αρχηγοί των σωμάτων ομολογούν ότι δε θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα καλύτερο και τον υπουργό να μας ανακοινώνει ότι τα σχέδια εκκένωσης εφαρμόζονται σε κανονικές συνθήκες και όχι σε έκτακτες.!!!!
Κοντολογίς τα σχέδια που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο είναι για έκτακτες συνθήκες στη βορειότερη χώρα της Αφρικής είναι για να πληρώνονται αυτοί που τα εκπονούν και από εκεί στο συρτάρι. 
Από την εποχή του μεγάλου υποκριτή Ανδρέα Παπανδρέου εφευρέθηκε η ανέξοδη "ανάληψη της πολιτικής ευθύνης". Στην πραγματική ζωή η ανάληψη της ευθύνης των πράξεων μας συνοδεύεται από τις συνέπειες αυτών, οι Έλληνες αστοί πολιτικοί με το εφεύρημα Παπανδρέου ξεφορτώνονται τις αναμφίβολες ευθύνες τους αβρόχοις ποσίν και η ζωή για αυτούς συνεχίζεται-για τους πληβείους μπορεί και όχι αλλα δε βαριέσαι "ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος . . ." 
Η περιφερειάρχης Αττικής με πάνω από 100 νεκρούς στη θητεία της παραμένει στη θέση της προφανώς γιατί πιθανόν έχει ήσυχη τη συνείδηση της ή πιστεύει ότι η ανάληψη της λεγόμενης "πολιτικής ευθύνης" αρκεί ή ότι κανείς δεν μπορεί να την αντικαταστήσει επάξια ή ότι η περιφέρεια θα καταρρεύσει αν κάνει το σφάλμα να παραιτηθεί  ή δε θα προλάβει να βολέψει κάποιους δικούς της τώρα που μπορεί όπως το σύντροφο της κατά το ελληνικό εθιμικό ή γιατί έτσι γουστάρει στο κάτω κάτω και "είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας, ποιός είναι αυτός που δε λαχτάρησε να πιεί".
Αριστεροακροδεξιοί Πασοκάνθρωποι όλων των αποχρώσεων της κυβέρνησης έχουν μάθει καλά το παραμύθι και δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα που θα μπορούσε να τους απομακρύνει από τον κρατικό μηχανισμό-εξουσία-πορτοφόλι.
Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΑ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ κατά το στίχο, ποιά ζωή και ποιά αξιοπρέπεια, για παράδειγμα ο αξιοπρεπής κατά τα άλλα κ.Παυλόπουλος παρακολουθούσε απαθής τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και επιβραβεύθηκε με το ύψιστο αξίωμα . . .
Ο πρωθυπουργός δεν έχει το σθένος να απολύσει τους υπουργούς που διοικούν και με τις πράξεις και τις αμέλειες τους καίγονται ζωντανοί σχεδόν 100 άνθρωποι στην ακτογραμμή των Αθηνών πιθανότατα με το φόβο της πτώσης από την εξουσία, το μεγαλύτερο των αφροδισιακών κατά τον Κισινγκερ και ίσως για τον πρωθυπουργό της χώρας αυτό να αποτελεί μια εξήγηση δεδομένου ότι ο εν λόγω διατηρεί δεσμό με την ίδια γυναίκα από την εφηβεία οπότε . . . καταλαβαίνεις.   
Προσωπικά πιστεύουμε ότι όποια κυβέρνηση και να ήταν στην αστική εξουσία, η τραγωδία μάλλον δεν θα είχε αποφευχθεί γιατί αυτό είναι το Ελληνικό Κράτος ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν έχουν την απόλυτη ευθύνη γιατί αυτοί είναι που φτιάχνουν το κράτος κατά τα καλά και συμφέροντα τους.
Ο Νίκος Ζαχαριάδης έλεγε πως την τιμή δε μπορούν να σου την πάρουν, μπορείς μόνο να την χάσεις και οι κυβερνώντες την έχασαν σχεδόν αμέσως από το Γενάρη του 15 αν και πολλοί αμφιβάλλουμε αν είχαν και τότε με δεδομένα τα καθ ομολογίαν προεκλογικά τους ψεύδη. 
Σε μια σημειολογία των καιρών την ημέρα του δράματος στην Αττική κηδευόταν ο Μάνος Ελευθερίου και ο παρακάτω στίχος του θα ήταν ο καλύτερος αποχαιρετισμός.
"Θα 'ρθει ο καιρός που θα φανούν οι κήρυκες 
κι όχι μονάχα ψεύτες και ρουφιάνοι"

ΥΓ.: το blog ουσιαστικά έχει κλείσει


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περασαν τη λογοκρισια