ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ματαιοπονουμε

Ποιο μπορει να ειναι το νοημα της υπαρξης ενος φιλοκκε μπλογκ?
μπορει να ειναι να βγαλουμε κανα φραγκο. - δεν ανηκουμε σε αυτη την κατηγορια
μπορει να ειναι να η ικανοποιηση της προσωπικης ματαιοδοξιας. - δεν τρεφουμε τετοιες αυταπατες
μπορει να ειναι η αναδειξη ζητηματων που εν δυναμει θα μπορουσαν να αλλαξουν τον τροπο πολιτκης σκεψης των αναγνωστων.
- ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ οπως και οι υπολοιποι και υπαρχει λογος περαν της ανεπαρκειας της γραφιδος.

Η ελληνικη κοινωνια ανηκει στις πλουσιοτερες του κοσμου, ουραγος μεν αλλα εκει ανηκει ακομα.
Τα υλικα αγαθα που "απολαμβανει" ο μεσος ελληνας ειναι τετοια και τοσα που δεν υπαρχει περιπτωση να "ψηθει" για κατι αλλο αν δεν εχει ορατο και απτο κινητρο-δωρεαν παιδεια, υγεια στην ελλαδα του 2014 ειναι "τυρακι" σε μια φακα που δε πλησιαζει ουτε νηστικο ποντικι.
-Γιατι το λες αυτο οταν συμφωνα με την στατιστικη υπηρεσια το 34,6% των ελληνων ζει κατω απο τα ορια της φτωχειας?
Κατα την εκτιμηση του μπλογκ το ποσοστο αυτο ειναι μακραν της πραγματικοτητας, η φοροδιαφυγη των μεσαιων στρωματων ειναι τερατωδης, επισης ενα στοιχειο που δεν περιλαμβανεται στη μετρηση ειναι η προσωπικη περιουσια των ελληνων που ανηκουν σε αυτο το στατιστικο 34,6%. Ολοι γνωριζουν ανθρωπους του περιγυρου τους που βασει φορολογικης δηλωσης μπορει να ανηκουν στο ανωτέρω ποσοστο, ομως οι περιουσιες τους ξεπερνουν κατα πολυ τις 300.000€.
Ποσο φτωχος μπορει να ειναι καποιος με αυτη την περιουσια?
Ποσο κατασταλαγμενος πρεπει να ειναι καποιος για να "απαρνηθει" την περιουσια αυτη για ενα "δυσκολο δρομο με θυσιες" οπως λεει το ΚΚΕ πχ για ενα οχι και τοσο βραχυπροθεσμο μελλον με φιλοδοξια την κοινωνικη ισοτητα?

Ας κανουμε λοιπον μια αφαιρεση απο το 34,6% και να κρατησουμε το 14.6% που δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητο.
Αυτο ειναι ενα ποσοστο που μπορει να ειναι σχετικα κοντα σε αυτο που ελεγε και ο Μαρξ οτι "δεν εχουν να χασουν παρα μονο τις αλυσιδες τους" τηρουμενων των ευρωπαϊκων αναλογιων.
Και εδω η λεξη ευρωπαϊκων ερχεται να "γκρεμισει" το ποσοστο αυτο οταν ο ελληνας φτωχος συγκρινει το επιπεδο της φτωχειας του με οποιαδηποτε μη δυτικη χωρα.
Ενας επιπλεον παραγοντας που επιταχυνει την "οπισθοδρομηση" των πραγματικα φτωχων λαϊκων στρωματων ειναι η αναποτελεσματικοτητα των κλασικων "δρασεων" εν καιρω κρισης οι οποιες θεωρητικα ειναι λιπασμα για τους αγωνες που . .  ΘΑ ερθουν, αλλα πρακτικα ειναι απλως μνημοσυνα.
Καταληγουμε λοιπον νεοι που πραγματικα ανηκουν στα φτωχα λαϊκα στρωματα να στρεφονται στους ναζι της ΧΑ γιατι αυτοι προπαγανδιζουν τη δραση-ξυλοδαρμοι μεταναστων, αριστερων κτλ- και επιδυκνειουν τη δυναμη που ειναι απαραιτητο συστατικο για την επιτευξη του οποιου στοχου.
Τα λογια ειναι φτηνα λοιπον και το μονο που μενει ειναι η πραξη και εμεις εχουμε να πραξουμε απο το 74 με "πενταλεπτα" διαλλειματα οπως το 2002.
-και εσυ που μας τα λες αυτα τι κανεις ρε φιλε?
-Τιποτα απολυτως οπως και το 99% του πληθυσμου, αλλα απο την αλλη "μονος" δε θα μπορουσα παρα να κανω το ληστη και να δηλωνω επαναστατης οπως διαφοροι γονοι μεγαλοοικογενειων και αριστερουτσικων βουλευτων, εξ αλλου εμεις μιλαμε και με την "ασφαλεια" της ηλικιας και ισως για αυτο δεν αξιζει και να μιλαμε απο τη αλλη. . .
Οποτε ψηφιζουμε ΚΚΕ για την τιμη των οπλων-των παλιων, γιατι εμεις δεν εχουμε δαφνες να δρεψουμε- και περιμενουμε ποτε ο υποκειμενικως παραγοντας θα στοιχηθει με τις αντικειμενικες συνθηκες και η διεθνης κατασταση και ο ξενος παραγοντας και αφου δε ημασταν ετοιμοι να ζυμωσουμε το 2012 συνεχιζουμε το κοσκινισμα και που ξες μπορει να μας κατσει η μανιερα που εχουμε στο μυαλο, πολεμος, κατοχη, αντισταση, επανασταση. . .

Γιατι η αλλη επιλογη ειναι «να περπατήσουμε σωστά τον λάθος δρόμο» οπως ελεγε ο Νικος Νικολαϊδης αλλα αυτος δεν ηταν και ΚΚΕ. . .
 
Στο μεταξυ ποιος θυμαται τους χαλυβουργους, και κουνηθηκαν τα αρχιδια του καθε μεγαλοεργοδοτη  για τους απολυμενους, για τους απληρωτους κτλ ενω ο . . . -ου γαρ ερχεται μονον του-Θεοδωρακης ντυνει με μουσικη τα διαφημιστικα της coca cola . . .


Καλο καλοκαιρι λοιπον και ραντεβου οποτε και εαν
  

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε
    διάβασα με εξαιρετικό ενδιαφέρον την κατάθεση ψυχή σου και έχω να σου πω, με κάθε σεβασμό, τη δική μου γνώμη:
    Κατ' αρχήν νιώθω ότι έχεις μια συναισθηματική έκρηξη "φυγής" ντυμένη με αρκετή απαισιοδοξία.
    Συμμερίζομαι το ντύσιμο αυτό καθώς απασχολεί άπειρους σκεπτόμενους για τις εξελίξεις ανθρώπους αλλά δεν είναι τα πράγματα τόσο μαύρα.
    Ο Ελληνικός λαός, σε σχέση με ότι επικρατεί στη Δύση, πίστεψέ το, είναι δεκαετίες πιο ριζοσπαστικός, πιο μαχητικός και αγωνιστικός σε σχέση με το χάος που επικρατεί εκεί.
    Τώρα.....όσον αφορά το Κόμμα "μας", με την έννοια ότι αυτός είναι ο γενικός μας χώρος, οφείλει και αυτό με τη σειρά του να σκύψει σοβαρά πάνω στα προβλήματα και τις αδυναμίες του και να μην αρχίζει να σιχτιρίζει το λαό και την κοινωνία.
    Ξέρεις ότι η ιστορία δεν καταλαβαίνει από "κενά" και όταν τύχει η συγκυρία που σιγοβράζει, οι εξελίξεις θα είναι αστραπιαίες και εκεί οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι.
    Με δοσμένη λοιπόν τη μέχρι τώρα πολύτιμη συμβολή σου σε όλο αυτό σε περιμένουμε πάλι φρέσκο και μαχητή.
    Καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πραματα ειναι πολυ πιο μαυρα απο οσο τολμαμε να αναφερουμε. οσον αφορα την "αναμονη της συγκυριας" . . .ζησε μαη μου . . .

      Διαγραφή
  2. @ salot sor

    Κι εγώ προβληματίζομαι με τις ανθεκτικές αυταπάτες εκείνου τού τμήματος του λαού που κυριολεκτικά παραπάνω απ' το μισό κορμί του είναι ήδη πεσμένο στο γκρεμό, μα δεν το αντιλαμβάνεται. Βέβαια, εκείνο το 14.6% των πάμφτωχων δεν ξέρω πού το βρήκες. Μακάρι οι εξαθλιωμένοι οικονομικά να είμασταν τόσοι λίγοι, διότι τότε θα υπήρχαν πολλοί στον περίγυρό μας που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν.
    Για σκέψου κάτι. Πόσες χιλιάδες σπίτια είναι υπό κατάσχεση που καθυστερεί.... Ε, μόλις προχωρήσουν οι κατασχέσεις, κι εγώ ακόμη που έχω ίντερνετ, στα παγκάκια θα βρεθώ. Κατάλαβες γιατί δεν φαίνεται η οικονομική μου εξαθλίωση; Να στο κάνω λιανά. Έχω πάψει πάνω από μια διετία να πληρώνω δόση στην τράπεζα για το σπίτι. Αν μου πέσει ΕΝΑ, μεροκάματο το μήνα, άντε ΔΥΟ, κρατώ να λεφτά για να πορεύομαι εκτός επιβίωσης. Φαγητό; Αλληλεγγύη... ΔΕΗ; Απλήρωτη. Ζω από κεκτημένεη ταχύτητα... Κι είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες σαν κι εμένα. Οι πιο τυχεροί δε, έχουν βοήθεια απ' τους συνταξιούχους γονείς τους. Το ντόμινο όμως που έχει ξεκινήσει θα σαρώσει κι αυτήν τη βοήθεια, όπως ακριβώς θα βρεθούμε οι ΑΝΕΡΓΟΑΦΡΑΓΚΟΙ άστεγοι. Οι ίδιες οι συνθήκες θα επιβάλλουν άλλον τρόπο σκέψης, ακόμη για τις μορφές αλληλεγγύης που πρέπει να ωριμάσουν. Όμοια επομένως, οφείλουμε να δείχνουμε τα όρια τού καπιταλισμού στους συνομιλητές μας, να τους ενημερώνουμε σωστά (Ριζοσπάστης όπλο ακταμάχητο!) και γενικά να βάζουμε το λιθαράκι μας για την οργάνωση του λαού σε Λαϊκή Συμμαχία. Να σπέρνουμε δηλαδή σπόρο, ταυτόχρονα με τους όσο και όποιους μαζικούς αγώνες για τα τρέχοντα, δεμένους πάντα με το δια ταύτα, που είναι η ανατροπή τής εξουσίας των μονοπωλίων. Το πότε και πώς θα φτάσει η άγια εκείνη ώρα, δεν είναι και τόσο προβλέψιμο. Άλλωστε, η κατάσταση εν Ελλάδι συνδέεται και με την παγκόσμια κατάσταση του καπιταλισμού. Σαφέστατα όμως, Δον Κιχώτηδες δεν υπάρχουν και προσωπικά δεν σκοπεύω να το παίξω "ήρωας" και να βγω με κάνα όπλο για ...μπεκάτσες, όσο η πλειοψηφία τού πληθυσμού είναι στον "καναπέ"...
    Τώρα, αν ως κομμουνιστές έχουμε περισσότερες δυνατότητες τις οποίες δεν αξιοποιούμε, ας το δούμε το θέμα. Ας πάρει στο φινάλε και καθείς από εμάς τις ευθύνες του, για τη δράση του, για τον σωστό ιδεολογικοπολιτικό εξοπλισμό του, για την προπαγάνδα του... Γιατί κακά τα ψέματα, εμείς είμαστο το ΚΚΕ. Όλοι εμείς. Μέλη, στελέχη, οπαδοί. Τώρα θα μου πεις ότι η ηγεσία τού ΚΚΕ φέρει πάντα την πρώτη ευθύνη για τα θετικά ή τα αρνητικά. Σωστό κι αυτό, αλλά και πάλι επαναλαμβάνω ότι μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν. Είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος μας και οι κίνδυνοι που καραδοκούν πολλαπλασιάζονται πλέον και γίνονται όλο και επικινδυνότεροι. Χρειάζονται λοιπόν προσεκτικά και μετρημένα βήματα. Εξάλλου, ποιος σού είπε ότι οπωσδήποτε θα προλάβουμε ή δεν θα προλάβουμε να δούμε την απελευθέρωση της ανθρωπότητας απ' τα καπιταλιστικά δεσμά, ή έστω τής χώρας μας;;; Οι εξελίξεις είναι απρόσμενες εν πολλοίς. Το μόνο σταθερό που βρίσκεται μπροστά μας και πολύ κοντά, είναι το αίμα... Φασισμός και πόλεμος... Αλίμονό μας λοιπόν, αν μας βρει με το ηθικό πεσμένο και τα βρακιά χεσμένα. Και δυο φορές αλίμονό μας, αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε το μοναδικό επαναστατικό κόμμα στη χώρα μας και όχι μόνο. Το ΚΚΕ!!!
    Και τρεις φορές αλίμονό μας, αν τώρα που σκληραίνει η κατάσταση, αντί να ορθωθούμε οι κομμουνιστές ακόμη ψηλότερα, το ρίξουμε στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία.
    Αν κατάλαβα καλά, ετοιμάζεσαι για διακοπές. Εύχομαι εκεί να έρθεις σ' επαφή με πολύ κόσμο και να ανοίξεις πολλές συζητήσεις. Βάστα λοιπόν γερά το Ριζοσπάστη καθημερινά στο χέρι και "μόρφωσε" όσους περισσότερους μπορέσεις. Ρίξε σπόρο!!!
    Καλό καλοκαίρι και καλή επιστροφή με επαναστατική διάθεση και κομμουνιστική αποφασιστικότητα, δίπλα στο κόμμα μας το ΚΚΕ, που μια χαρά βαδίζει.
    Ειρήσθω εν παρόδω, με ένα ευρώ μπορείς να προμηθευτείς και το πρόγραμμα του ΚΚΕ, να το έχεις μαζί σου και να το καταθέτεις στις συζητήσεις σου με τον κόσμο.
    Θα εκπλαγείς! Θα εκπλαγείς πολύ ευχάριστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ salot sor

    Για τον πόλεμο και την σοσιαλιστική επανάσταση ( Λένιν )

    Εάν ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός επικρατήσει σε μικρή ομάδα χωρών ή σε μία χώρα τότε είναι νομοτελειακό να ανατραπεί ( αυτό συνέβη το '92 ) όμως η ανατροπή αυτή θα σημάνει τήν απαρχή τής παγκόσμιας επικράτησής του.Μήν απαγοητεύεσαι λοιπόν πέρνα όσο μπορείς πιό καλά όσο καλοκαίρι μένει και ξεκουράσου διότι όπως πολύ σωστά σου επεσήμαναν και οι δύο προηγούμενοι φίλοι το φθινόπωρο θα είναι καυτό και εγώ νομίζω ότι θα σταθείς πολύ καλά στό ύψος τών περιστάσεων. ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ χρειάζεται και εμείς οι κομμουνιστές το ξέρουμε καλά αυτό. Και μήν ξεχνάς ότι εάν αφήσουμε κενό στόν χώρο αυτό θα σπεύσουν να το γεμίσουν άλλοι και τότε δέν θα έχουμε καμμία δικαιολογία. Δεδομένης ευκαιρίας θα σού εξηγήσω εκτενώς τήν επόμενη φορά γιατί σού έγραψα αυτά.

    Καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περασαν τη λογοκρισια