ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

τα δυο ακρα του αστικου πολιτικου συστηματος

Πολυς λογος γινεται τον τελευταιο χρονο για τη θεωρια των δυο ακρων.
Η εν λογω θεωρια δημιουργηθηκε απο το αστικο πολιτικο συστημα αποκλειστικα και μονο για να χτυπηθει το κομμουνιστικο κινημα το οποιο αποτελει και το μονο πραγματικο αντιπαλο του, για το λογω οτι με τη δραση του παλευει για την ανατροπη του.

Ο Συριζα κατηγορει τη ΝΔ κατα βαση, οτι χρησιμοποιει τη θεωρια αυτη για να ξυπνησει τα συντηρητικα ανακλαστικα των "νοικοκυραιων" εις βαρος του και εν μερει εχει δικαιο γιατι οπως ειπε και ο Αλεξης "και μεις νοικοκυραιοι ειμαστε κ.Χατζηνικολαου"
Απο την αλλη ο Συριζα χρησιμοποιει την εν λογω θεωρια για να τοποθετησει τον εαυτο του ανεξοδα αριστερα και ως αντιπαλο της ΧΑ-δεξιας, με σκοπο να προσεταιριστει κομμουνιστικες πλεον ψηφους με τον μπαμπουλα αυτης.

Η πραγματικοτητα ειναι οτι μελη και φιλοι του Συριζα σε πολλα θεματα δεν απεχουν πολυ στον "πολιτικο" τους λογο απο αυτα της ΧΑ.
Υπερβαλλουμε?
Για να δουμε μερικα παραδειγματα.
Ο Συριζα μεσω των "καθηγηταδων" που συναγελαζωνται στην κουμμουνδουρου αλλα και αλλων στελεχων του συμμετειχε ενεργα στις πλατειες των αγανακτισμενων χερι-χερι με ολα τα φασιστοειδη που ζητουσαν "να καει το μπουρδελο η βουλη", "τους 300 στο γουδι", "κρεμαλες", ενω στελεχη του πρωτοστατησαν σε γιαουρτωματα και γενικοτερα εκπαιδευσε τον κοσμο στη λογικη του ολοι ιδιοι ειναι, ριξε μια μουτζα και εμεις ειμαστε εδω.
Μαλιστα το αποκορυφωμα ηταν στην 48ωρη απεργια του Οκτωβρη του 11 ουσιαστικα συνταχθηκε στη βαση με ολο το συρφετο που επιτεθηκε στο ΚΚΕ στο συνταγμα και αναμεσα τους ουκ ολιγοι ηταν φασιστες.
Στα θεματα της οικονομιας οι θεσεις του Συριζα στην ουσια τους λιγο απεχουν απο αυτες της ΧΑ, ο Συριζα λεει συνειδητα ψεμματα και η ΧΑ τιποτα, απλως η ΧΑ δερνει και μεταναστες. 
Ακομα και με τους παππαδες εκανε κολεγια οπως και η ΧΑ.
Βεβαια ο Συριζα εχει πολλα "λουλουδια" στο μπουκετο του για καθε ενδιαφερομενο κατι που δεν ισχυει για την ΧΑ, ομως στο τελος ολα την ιδια μποχα θα βγαλουν οταν μαραθουν.
Θελεις λιγο εθνικοπατριωτικη σαλτσα, παρε Παναγουληδες & Σια γιατι το "συμβολαιο" με τον Τραγκα εληξε κατα το Δεκεμβρη και πηρε μεταγραφη στη ΧΑ, παραλληλα ειμαστε και σε επαφη με τον Καμμενο.
Θελεις "παλιο καλο ΠΑΣΟΚ" παρε Μητροπουλο, Κουρουπλη, Σακοραφα, Φωτοπουλο κτλ(η λιστα ειναι ατελειωτη)
Θελεις τυπου εκσυγχρονιστικο ΠΑΣΟΚ, εχουμε δικους μας καλυτερους και αφθαρτους, Δουρου, Δραγασακης Παπαδημουλης Σταθακης Τσακαλωτος Μπαρουφακης κτλ 
Θελεις φαση αντιεξουσιαστες στην εξουσια, Διαμαντοπουλος, Λαφαζανης ασε που και το Νοσοστρος δικοι μας ειναι.
Θελεις "κομμουνιστες" που τους εφαγε το ακαρδο κομμα τους, Βαλαβανη
Εχω και "μπαλαντερ" τυπους, Τατσοπουλος, Κουλογλου, Βαξεβανης, Παππας

Ποτε θα μαραθουν τα λουλουδια;

Δυστυχως οταν μαραινονται δεν υπαρχει επιστροφη για το λαο.
Η παγκοσμια αλλα και η Ελληνικη ιστορια εχει δειξει οτι οταν φτασει η επιλογη αναμεσα στον σοσιαλισμο και το φασισμο-καπιταλισμο ολοι οι παραπανω διαλεγουν με τα δυο χερια καπιταλισμο-φασισμο. 
Μεγαλο παραδειγμα η σταση των λεγομενων "δημοκρατικων" και "αριστερων" τη δεκαετια του 40 στην Ελλαδα οπου οι λεγομενοι αρχειομαρξιστες αλλα και αναρχικοι-τροτσκιστες-αρχειοι τυπου Στινα κτλ ταχθηκαν υπερ του λεγομενου εθνικου στρατου για να μην αναφερουμε για το λεγομενο κεντρο που διεξηγαγε και τοσο τον εμφυλιο πολεμο οσο και τα ΔΕκεμβριανα. 
Λιγα χρονια νωριτερα στην Ισπανια "δημοκρατικοι" παρεδωσαν την εξουσια στο Φρανκο για να μη γινουν "υποχειρια" των κομμουνιστων, την ωρα που το ξεσπασμα του Β ΠΠ ηταν προ των πυλων και σιγουρα θα ηταν αλλη η τυχη της Ισπανιας ενω η αναρχικη Βαρκελωνη "επεσε" χωρις τουφεκια!!!

Εν κατακλειδι ο Συριζα και η ΧΑ ειναι τα δυο "ακρα" του αστικου πολιτικου συστηματος που ομνυουν σε ενα θεο, τον καπιταλισμο.
Ο μεν Συριζα ευαγγελιζεται τον "καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο", το οποιο για οποιον εχει λιγη γνωση περι του πως λειτουργει η οικονομια εινα σα να πιστευεις στη μεταθανατο ζωη, η δε ΧΑ καπιταλισμο με ξυλο σε οποιον δε βγαλει το σκασμο.
Σε καθε περιπτωση η φτωχεια σου ειναι εγγυημενη και το παραμυθι καλα κραττει.

ΥΓ:οποιος μπορει ας μας δωσει μια ερμηνεια της δηλωσης του Τσιπρα:"αυτοι που μεχρι προτινος μας ελεγαν οτι ειναι τα παιδια των ηττημενων του δευτερου παγκοσμιου πολεμου, σημερα αλλαξαν τροπαρι και μας λενε οτι ειναι τα παιδια των νικητων του εμφυλιου", μπορει και να μη καταλαβαμε σωστα . . .( Σταθη μ' ακους; )

15 σχόλια:

  1. Αυτό που γράφεις πως,
    "αναρχικοι τυπου Στινα ταχθηκαν υπερ του λεγομενου εθνικου στρατου"
    είναι ξεκάθαρο λάθος.
    Καλόν θα ήταν μια επανόρθωση.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστως θα επανορθωνα αν υπηρχε ενα στοιχειο που να αποδεικνυει το λαθος, οσον αφορα ειδικα τον ιδιο τον Στινα προχειρα μπορεις να ανατρεξεις http://parekklisi.wordpress.com/2010/01/06/stinas/ , οσο για αυτους που δε φερονται να εχουν παρει θεση ειναι κοινως αποδεκτο οτι η μη θεση αποτελει θεση. δυστυχως δεν προκυπτει κανενας "αναγνωρισιμος" αναρχικος, τροτσκιστης κτλ που να αγωνιστηκε η να στηριξε τον αγωνα του ΔΣΕ

      Διαγραφή
    2. Με την έννοια πως ο Στίνας ουδέποτε ύπηρξε αναρχικός.
      Αρχείος ήτανε... Η υιοθέτηση του από τους αναρχικούς δεν λέει και πολλά, από την στιγμή που η συγκεκριμένοι έχουν προσπαθήσει να οικειοποιηθούν από τον "εθνικοσοσιαλιστή" Σπέρα μέχρι τον ...Θανάση Κλάρα!
      Άρα χρειάζεται επανόρθωση. Του "τροτσκιστή" Στίνα, λοιπόν....

      Διαγραφή
  2. Η Δεξιά από τους απροκάλυπτους ναζί (που στολίζονται με την ..νεκροκεφαλή των SS), μέχρι τους νεοφιλελεύθερους τύπου Μπακογιάννη και σύσσωμο το πασοκ είναι μια γροθιά. ΌΛΟΙ. Εκσυγχρονιστές, λαϊκιστές, νεοναζί...

    Η Αριστερά;

    Καθένας πιστεύει πως το "μαγαζί" του όχι μόνο κατέχει την Αλήθεια, μας και πως όλοι οι άλλοι είναι "προδότες"/"προβοκάτορες"...

    Γιαυτό πάμε κατά διαβόλου. Γιαυτό οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν αυθόρμητα (και διαλύθηκαν εύκολα). Αντί να πρωταγωνιστεί η αριστερά, ακολουθεί λαχανιασμένη, κουρασμένη από τις διενέξεις μεταξύ τους.

    Στο μεταξύ μας γ%#$ μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, άσυλο και οι νεοναζί προτείνονται ως ..συγκυβέρνηση - ενώ δε διστάζουν να επιτεθούν πλέον και στην οργανωμένη αριστερά.

    Μπράβο παιδιά, καλό αλληλοφάγωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας ορίζεις λίγο και τον όρο "αριστερά" ρε ανώνυμε, μήπως και καταλάβουμε και γιατί μιλάς;
      Το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται;
      Η ΔΗΜΑΡ;
      Και αν όχι, γιατί;

      Διαγραφή
    2. φιλε ανωνυμε υπαρχει "αριστερα" που σκοπος της ειναι να σε κοιμιζει με παραμυθια επαναδιαπραγματευσης αναστολης ακυρωσης και οτι αλλο θελεις του μνημονιου για να επιστρεψουμε μαγικα στις εποχες του καλου "καπιταλισμου" που ολοι "αγαπησαμε" και υπαρχει και αριστερα που σου λεει οτι τα παραμυθια ειναι μονο για τα μωρα πριν κοιμηθουν και δεν υπαρχει αλλος δρομος απο την αλλαγη ταξης στην εξουσια.
      Τα παραμυθια βεβαια ακουγονται ωραια ειδικα στο τελος οπου "ζουν ολοι καλα και εμεις καλυτερα" αλλα ειναι μονο παραμυθια και οποιος αυτη την εποχη πιστευει ακομα σε παραμυθια τυπου Συριζα κυνηγαει χιμαιρες . . .

      Διαγραφή
  3. Η θεωρία σου μπάζει νερά από παντού.

    Κατ' αρχάς, όταν μιλάμε για "άκρα" δεν μπορούμε να μιλάμε για... ρεφορμιστές ή ροζ-αριστερούς, τσουβαλιάζοντάς τους με τους ναζί.

    Η "κλασσική" (αστική) θεωρία των 2 άκρων είναι λανθασμένη, όταν εξισώνει κομμουνισμό με ναζισμό, αλλά η δική σου "νέα θεωρία 2 άκρων έκδοση 2.0 (φιλο-ΚΚΕ)" που βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ένα άκρο και τους ναζιστές στο άλλο άκρο... είναι όχι απλώς λανθασμένη, αλλά.. παράλογη, μέχρι δακρύων.

    Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ολοι όσοι δεν είναι με το ΚΚΕ είναι εναντίον του, κατ΄ εσέ. Και επομένως είναι το "ένα άκρο" (με τη Χρυσή Αυγή στο άλλο άκρο). [Ακρο λοιπόν για σένα είναι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ο Λαφαζάνης. Καλά κρασιά...]

    Κοίτα να δεις. Επειδή δεν έχω χρόνο για μακροσκελείς "διαλόγους" (ούτε υποθέτω κι εσύ), ούτε με ενδιαφέρουν οι λάσπες και οι χαρακτηρισμοί, θα σου κάνω μόνο ΜΙΑ ερώτηση. Και μπορείς να τη θεωρήσεις γενική ερώτηση προς το ίδιο το ΚΚΕ. Δεν με ενδιαφέρει ΠΩΣ θα τη χαρακτηρίσεις, ή ΠΩΣ θα πεις εμένα. Με ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να απαντηθεί (επιτέλους):

    Προτιμάτε την κυβέρνηση Σαμαρά από μια άλλη με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ? Δηλαδή (λογικά) ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ την κυβέρνηση αυτή, σαν προτιμότερη από τον απεχθή σας ΣΥΡΙΖΑ?

    Και ρωτάω γιατί υπάρχουν μόνο 2 περιπτώσεις.
    [1] Είτε ΔΕΝ προτιμάτε το Σαμαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ (παρόλο που... συγκρινόμενος με τα "2 άκρα", τη Χ.Α. και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς χρίστηκε έμμεσα... μεσαίος χώρος, από εσένα τον ίδιο)
    [2] Είτε προτιμάτε τον Σαμαρά από τον Τσίπρα!

    Τρίτη περίπτωση (στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Get over it !

    Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπω να βοηθάτε να πέσει η κυβέρνηση.

    Υπ΄ όψιν...
    Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι και κλίκες που είναι απεχθείς σε μεγάλο αριθμό οπαδών ή μελών του. Προσωπικά δεν είμαι μέλος, ενώ και με την κυριαρχούσα γραμμή διαφωνώ σε πολλά...

    Ομως δεν μπορώ να αποφύγω τη χρήση της ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Και η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ λέει, ότι το ΚΚΕ δεν έχει τίποτε να χάσει από το να πέσει ο Σαμαράς και να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ακόμη και αν ΟΛΑ όσα λέτε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αληθινά, ΤΙ θα σας πείραζε αν ασκούσατε στον ΣΥΡΙΖΑ μια μαχητική αντιπολίτευση (ενδεχομένως και ρυθμιστικό ρόλο, αν είχε ανάγκη τους ψήφους του ΚΚΕ και δεν μπορούσε να κάνει βήμα χωρίς τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ έγκριση)?

    Αυτά...

    ________
    Υ.Γ. Για τα τραγικά λάθη του Στίνα και άλλα που επισημαίνεις και τεκμηριώνεις, δεν έχω ουσιαστική διαφωνία. Αλλωστε οι σοσιαλδημοκράτες σκότωσαν ΚΑΙ τη Ρόζα Λούξεμπουργκ. Την οποία θαύμαζε και εκθείαζε ο ίδιος ο Λένιν, ΠΑΡΟΛΟ που εκείνη διαφωνούσε σε πολλά μαζί του. Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η οικονομια ειναι το Α και το Ω καθε κοινωνιας και αυτο ειναι ενα το κρατουμενο. Η δικη μου αναλυση λοιπον λεει οτι υπαρχουν 2 και μονο 2 οικονομικα συστηματα ο καπιταλισμος απο τη μια και ο σοσιαλισμος απο την αλλη. Οποιος πιστευει οτι μπορει να προσφερει καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο ομνυει στο ιδιο συστημα με την καθε ΧΑ που ευαγγελιζεται "πατριωτικο" καπιταλισμο. Εξ αντικειμενου λοιπον και οι δυο αποδεχονται την αστικη εξουσια με παραλλαγες, ο ενας απο τα "αριστερα" και ο αλλος απο τα δεξια.
      τωρα οσον αφορα τη συγκριση Σαμαρα Τσιπρα ειναι γνωστο οτι οταν τα πραγματα σφιγγουν για το συστημα τη βρωμικη δουλεια την κανουν οι λεγομενοι "δημοκρατες" δες ελληνικο εμφυλιο, δες δημοκρατια της Βαϊμαρης ακομα και Ισπανια.
      ουσιαστικα η επιλογη που δινεις ειναι Σκυλλα ή Χαρυβδη ενω εγω λεω περνα τα "στενα" εστω και με απωλειες.
      οσον αφορα την ανταρσυα δε πιστευω πλεον οτι εχει αλλο στοχο απο τον εξανθρωπισμο του καπιταλισμου δηλ ζησε Μαη μου.

      εγω που δεν ειμαι και δεν υπηρξα ποτε οργανωμενος δε βλεπω καμμια αλλη πολιτικη δυναμη στη χωρα που να παλευει για το σοσιαλισμο, με αυτη την εννοια το ΚΚΕ ειναι απο τη μια και ολοι οι υπολοιποι απο την αλλη

      Διαγραφή
  4. Ααα...
    Στο τέλος, έγραψες το εξής:

    ΥΓ:οποιος μπορει ας μας δωσει μια ερμηνεια της δηλωσης του Τσιπρα:"αυτοι που μεχρι προτινος μας ελεγαν οτι ειναι τα παιδια των ηττημενων του δευτερου παγκοσμιου πολεμου, σημερα αλλαξαν τροπαρι και μας λενε οτι ειναι τα παιδια των νικητων του εμφυλιου", μπορει και να μη καταλαβαμε σωστα . . .( Σταθη μ' ακους; )

    Μήπως πάσχεις από... "Texi Comprehension Problem"?
    Διότι αυτή η δήλωση Τσίπρα είναι ΠΟΛΥ απλή και ΞΕΚΑΘΑΡΗ σε νόημα

    Εννοεί ότι οι νεο-ναζιστές της Χ.Α. είναι οπαδοί (και "παιδιά") των ηττημένων ναζί του Β' παγκόσμιου, αλλά σήμερα καμαρώνουν ΚΥΡΙΩΣ σαν παιδιά (ακρο)δεξιών που νίκησαν στον Ελληνικό Εμφύλιο, _κρύβοντας_ την ταύτισή τους με τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ναζί.

    ΤΙ πιο απλό? ΤΙ δεν καταλαβαίνεις? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον εχεις δικαιο για αυτο και η σοσιαλιστικη ταση του Συριζα-που μπορει να ειναι και η μεγαλυτερη λεω εγω- στην παρουσιαση της ειπε οτι διαλεξε αυτη τη μερα και γιατι " Είμαστε φιλειρηνικοί. Σαν σήμερα το 1949 πέφτει ο Γράμμος και έχουμε το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα."
      Μεγαλεια

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το "δεν θεωρούμε πως καμμία αστική κυβέρνηση, πολύ περισσότερο από αυτούς που δίνουν όρκους πίστης στον "μονόδρομο" της ΕΕ, δεν μπορεί όχι να λύσει, αλλά ούτε και να ανακουφίσει τα λαϊκά προβλήματα", ποιά λέξη ακριβώς είναι που δεν καταλαβαίνεις;

    Το ασκείς "αντιπολίτευση" σε μία κυβέρνηση που στηρίζεις είναι κοροϊδία της κοινωνίας. Το ΚΚΕ δεν είναι ούτε ΝΔ, ούτε ΔΗΜΑΡ.
    Αυτό να είναι ξεκάθαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπαρχει moderation στον σχολιασμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει για να μην εξελισσεται η "κουβεντα" σε ανταλλαγη υβρεων.

      Διαγραφή

περασαν τη λογοκρισια