ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ενα χρονο μετα

σχεδον ενα χρονο στον "αερα" του διαδικτυου και ενω οι ανασκοπησεις συνηθιζονται κοντα στα χριστουγεννα εμεις ωντας τοσο "αντισυμβατικοι" οσο και ο κοσμοπολιτης δημαρχος μας θα την κανουμε Μαη, "σπαμε αυγα" κυριοι οχι μαλακιες . . .
Ξεκινησαμε λοιπον λιγο μετα τις εκλογες της 6ης του Μαη οταν μας "ηρθε ο ουρανος στο κεφαλι" με τα αποτελεσματα και καταλαβαμε τι εννοουσε η Αλεκα οταν ελεγε οτι "γνωριζουμε οτι χανουμε ψηφους με τη σταση μας, αλλα δε μπορουμε να κοροϊδευουμε τον κοσμο", γιατι εμεις δε πιστευαμε ή μαλλον δε θελαμε  να πιστευουμε οτι υπαρχει τοσος πολυς κοσμος που αρεσκεται στην κοροϊδια. Εν τω μεταξυ ο λαος που θελει καπιταλισμο παση θυσια ψηφισε ενα μηνα μετα κατα 95% καπιταλισμο σε ολες τις εκδοχες του απο αριστερουτσικο εως ακροδεξιο και εμεις ψαχναμε και προσωπικα συνεχιζουμε ακομα να βρουμε ποιοι ηταν αυτοι οι μαλακες που ψηφισαν ΚΚΕ το Μαη και αλλο κομμα τον Ιουνη-δηλαδη ρε μαστορα εσυ τον Μαη ηθελες σοσιαλισμο και τον Ιουνη ειπες δε βαριεσαι ας παρω μια απο τα ιδια?
τον Ιουλη ο λαος προετοιμαστηκε για τα αυγουστιατικα μπανια του σε εντατικους ρυθμους πλεον αφου εσπασε επιτελους και η "καταραμενη η απεργια των χαλυβουργων" που χαλουσε την πιατσα σε κυβερνηση και αντιπολιτευση, αλλα και τη διαθεση καθε μικροαστου που σεβεται τον εαυτο του-σχημα οξυμωρο, μικροαστος αυτοσεβασμος-
τον αυγουστο ειναι τα μπανια του λαου και η κυβερνηση για να μη χαλασει την ησυχια του κοσμακη ανεβαλλε τα προαναγγελθεντα προεκλογικως σε καθε περιπτωση μετρα των 14 και πλεον δις για το Σεπτεμβρη, η αντιπολιτευση απ την αλλη ανεδειξε το μειζον ζητημα που εκαιγε τα φτωχα λαϊκα στρωματα-πρεπει να παιξουν οι going through στο φεστιβαλ της ΚΝΕ?
Σεπτεμβρης λοιπον και η συζητηση για τα μετρα ξεκινα ενω κυκλοι της αντιπολιτευσης αρχιζουν σιγα σιγα να εκφραζουν την αγωνια τους για το τι μελλει γεννεσθαι στο ΚΚΕ το οποιο βαδιζει προς το 19ο συνεδριο του και ο Αλεξης βροντοφωναζει απο το βημα της βουλης "καλυτερα να ειχαμε γινει Αργεντινη" κλεινοντας και τα δυο ματια στους κεφαλαιοκρατες εκεινους που καλοβλεπουν μια τετοια εξελιξη αλλα αυτα τα λενε οι κομμουνισται . . .
Τον Οκτωβρη η αντιπολιτευση εκανε το μεταπτυχιακο της στο photoshop σβηνωντας τα σφυροδρεπανα και το αρκτικολεξο του ΚΚΕ απο συγκεντρωσεις και δρασεις του κομματος για τις αναγκες προπαγανδισης δρασεων του Συριζα στο εξωτερικο-ελα μωρε με τους κουτοφραγκους τωρααα, εδω τα σβηναμε και απο την "αυγη" αυτο τους πειραξε. . .
Νοεμβρης και τα μετρα ψηφιζονται με τον προυπολογισμο και οποιος τα διαβασει θελει 3 υπογλωσσια για να συνελθει, ενω προηγουμενως εχει απορριφθει χωρις να ερθει για συζητηση στην ολομελεια της βουλης η προταση του ΚΚΕ για καταργηση των μνημονιων και των δανειακων συμβασεων με ενα αρθρο, την οποια θα ψηφιζαν οπως δηλωναν επι της αρχης ο Συριζα η ΧΑ και οι ΑνΕλ αλλα δε τους εκανε τη χαρη η κυβερνηση και ετσι μπορουν να συνεχιζουν να λενε οτι θα καταργησουν το μνημονιο επαναδιαπραγματευωντας το, μεσω της αναστολης εφαρμογης του και αλλες ομορφιες . . .
Το Δεκεμβρη ηρθαν επιτελους τα δανεικα απο την τροϊκα τα οποια αν δεν ειχαμε παρει ως τα μεσα Σεπτεμβρη - τελη Σεπτεμβρη  - μεσα Οκτωβρη - τελη Οκτωβρη - μεσα Νοεμβρη θα ειχαμε πτωχευσει, και αν ο πληθυσμος της χωρας ειχε την ελαχιστη σοβαροτητα ο Σαμαρας θα πρεπε να κανει εκλογες και να παρει 40% αφου πλεον η μεσοπροθεσμη παραμονη της χωρας στο ευρω και την ΕΕ ειχε πλεον εξασφαλιστει, αλλα βεβαια αυτοι που μανιπουλαρουν τον λαο εδω και δεκαετιες γνωριζουν και την ποιοτητα του. . .
Αισιως μπαινουμε στο 2013 λοιπον και το συνεδριο του τρισκαταρατου ΚΚΕ μονοπωλει το ενδιαφερον αριστερων, αριστερουτσικων, αριστερουληδων και αλλων δημοκρατικων δυναμεων που ανησυχουν για τις δημοκρατικες διαδικασιες, για την ελευθερια εκφρασης των μελων, για το κινημα, την επανασταση(λεμε και καμμια μαλακια τζαμπα ειναι), για το σοσιαλισμο -αλλα οχι αυτον που γνωρισαμε, τον αλλο που θα εχει και ευεργετες εφοπλιστες και υγιη επιχειρηματικοτητα και ΕΕ και ΝΑΤΟ μεχρι να διαλυθει μονο του. . . 
Παραλληλα το δελφιναριο εχει μετακομισει στην εξεταστικη επιτροπη της βουλης για τη λιστα Λαγκαρντ και η Κυπρος ειναι σε προεκλογικη περιοδο οπου ολοι οι υποψηφιοι εγγυωνται τις καταθεσεις και την αποφυγη της ληψης νεων μετρων γιατι αυτοι θα διαπραγματευτουν . . . 
Το Φλεβαρη πληροφορηθηκαμε για το δραμα του αγωνιστη της αριστερας Γ. Κιμουλη ενω η ελληνικη κοινωνια επεσε απο τα συννεφα για 7777η φορα απο τη συμπεριφορα της αστυνομιας στους ληστες της Κοζανης που θα θελαν να 'ναι επαναστατες αλλα μονο για την παρεα τους , κατι σαν τον γιο του Βουτση ενα πραμα. . .
Το Μαρτη απεβιωσε ο Ουγκο Τσαβες και απο την κηδεια του δε θα μπορουσε να λειψει ο Αλεξης που μετα τα δαχτυλιδια που φιλησε κατα τις περιοδειες του σε ΗΠΑ και Γερμανια ηθελε να δωσει και ενα αριστερο τονο στο προφιλ του Συριζα.
Στην Κυπρο βγαινει ο Αναστασιαδης ο οποιος πειθει τους Κυπριους οτι αυτος θα διαπραγματευτει καλυτερα απο τους "αριστερους" του ΑΚΕΛ γιατι αυτος εχει τα "κονε" με τη Μερκελ- κατι σαν Συριζα απο την αναποδη - αλλα τελικα εκει στας Βρυξελλας δεν ειναι τοσο κουτοφραγκοι οσο νομιζουμε και οι κυπριοι παρα το ηρωικο ΟΧΙ παιρνουν το . . . μνημονιο και λενε και ευχαριστω δινοντας για αλλη μια φορα ενα σωτηριο μαθημα για τους απανταχου αντιμνημονιακους ελληνες οπαδους της ανοησιας που πιστευουν οτι θα τους "σωσουν" οι Ρωσοι, οι Κινεζοι, οι εξωγηινοι κτλ
Τον Απριλη λαμβανει χωρα το "πολυθρυλητο" 19ο συνεδριο του ΚΚΕ αλλα προς απογοητευση ολων το ΚΚΕ παραμενει κομμουνιστικο ονομα και πραμα και οι τοννοι μελανιου και "δακρυων" που ειχαν χυθει πανε στραφι, αναγκαζοντας τον Αλεξη που βλεπει την πρωτια στις εκλογες να αποτελει ονειρο θερινης νυκτος να κλεισει το ματι σε καθε λογης κομμουνιστοφαγο του εμφυλιου 
το Μαη που διανυουμε το "κινημα" εζησε αλλη μια μεγαλη στιγμη με την κατα φαντασια απεργια των καθηγητων που παρακαλουσαν να επιστρατευτουν για να μην απεργησουν και παραλληλα ειδαμε τον παρολιγο γενικο γραμματεα του ΚΚΕ(γλυτωσαμε απο του χαρου τα δοντια) να κανει οτι μπορει για να φτασει η ΧΑ στο 20% καλωντας τον φρουραρχο της βουλης να αποβαλλει βουλευτη της γιατι αποκαλεσε τον Τσιπρα Mr Alexis(!!!) ενω το κομμα του εγκαλει την τρικομματικη γιατι δε φερνει προς ψηφιση το νομοσχεδιο οδηγια της ΕΕ που εξισωνει το φασισμο με τον κομμουνισμο και ποινικοποιει την πολιτικη δραση οταν πριν 15 μηνες το ιδιο κομμα το καταψηφιζε!!!!

Σε ολο αυτο το χρονο πρεπει να σημειωσουμε οτι ο λαος ηταν στις επαλξεις για τα δικαιωματα του αλλα το ΚΚΕ με τον ξυλινο λογο του τον ξενερωνε και τελικα καθοταν στον καναπε . . . 

ευχαριστουμε ολους οσους εμπιστευτηκαν το blog για την "ενημερωση" τους και συνεχιζουμε(;)

3 σχόλια:

  1. καταπληκτικός " πολιτικός καζαμίας " με χιούμορ αλλά και ακρίβεια...
    Θα μου επιτρέψεις να το αναδημοσιεύσω ξεχωρίζοντας της χρονικές ενότητες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορεις και να το εμπλουτισεις στελλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. φίλε έχεις καλό γραφτό λόγο. Να γράφεις λοιπόν πιο συχνά.

    ένας που σε διαβάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περασαν τη λογοκρισια