ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

διαλογοι επι των μετρων

Οπου να ναι θα ανακοινωθουν τα μετρα που μας πηρε η τρικομματικη κυβερνηση.
Οπως εχουμε γραψει και σε αλλη μας αναρτηση το μεγεθος των μετρων ηταν γνωστο στον καθενα μας απο το Δεκεμβρη του 2011.
Τι θα σημανουν ομως ολα αυτα τα μετρα για την "αγορα" οπως αρεσκονται να λενε διαφοροι δημοσιολογοι-οικονομολογοι και αρκετοι μπουρδολογοι που ανηκουν και στις δυο παραπανω κατηγοριες?
-κυριε, κυριε
-υφεση, απαντανε οι δασκαλεμενοι απο Συριζα ΑνΕλ ΧΑ και δε συμμαζευεται(βλ αντιπολιτευομενοι συμπολιτευομενοι)
-και τι προτεινεται παιδια?
-κυριε, κυριε αναπτυξη, αναπτυξη. Να κανουμε αναπτυξη κυριε.
Ευκολα πραματα, μεχρι και παιδια του δημοτικου τα καταλαβαινουν πλεον, αυτοι οι ανικανοι οι πολιτικοι μας βρε παιδι μου . . .τιποτα, κανουν οτι τους λεει η Γερμανια . . .που μας ζηλευει γιατι εχουμε ηλιο, θαλασσα, Ιστορια-που την πας την Ιστορια- θελουν τα πετρελαια ΜΑΣ τον ορυκτο ΜΑΣ πλουτο κτλ
Για να δουμε ομως πως επιτυγχανεται στον καπιταλισμο το περασμα απο την κριση στην "αναπτυξη".
Οπως εχουμε γραψει και παλι παλαιοτερα  ο καπιταλισμος εχει τεσσερις φασεις που επαναλαμβανονται περιοδικα σχεδον οπως οι τεσσερις εποχες του χρονου. Για να φυγουμε λοιπον απο την φαση της κρισης στην οποια βρισκομαστε-και ουχι στην φαση της υφεσης οπως εσκεμμενα "παραπληροφορειται" ο κοσμος- και να μεταβουμε στην περιοδο της υφεσης, για την αναπτυξη εχουμε δρομο ακομα-οταν δηλαδη θα εχουν σταθεροποιηθει καπως οι δεικτες- πρεπει να την πληρώσει η εργατική τάξη, κατ’ αρχήν με την αύξηση της ανεργίας (κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις) και τη συνεπαγόμενη πίεση στους μισθούς. Την πληρώνει επίσης, με την σκληρή δημοσιονομική πολιτική, που σημαίνει μείωση μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους, αύξηση της φορολογίας, μείωση των κοινωνικών δαπανών, περικοπές στο σύστημα ασφάλισης. Αυτά ισχύουν, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, σε όλες τις χώρες. Ετσι φτανουμε να βλεπουμε στην Πορτογαλια να δουλευουν για 92€ το ΜΗΝΑ, στη Γερμανια εκατονταδες χιλιαδες να δουλευουν για 400€ μηνιατικο στην Ελλαδα λιγο πολυ ξερουμε ολοι τι συμβαινει ηδη
Οι ισχυρότερες χώρες ωστόσο(βλεπε Γερμανια, Γαλλια, Ιταλια σε ενα βαθμο κτλ) έχουν τη δυνατότητα να μετακυλήσουν μέρος του κόστους της κρίσης στις πιο αδύναμες:
- Αξιοποιώντας την πολιτική τους ισχύ για να εξασφαλίσουν αγορές για τα προϊόντα τους
- Με την τοκογλυφική απομύζηση των λιγότερο ισχυρών κρατών από τα τραπεζικά τους
ιδρύματα.
– Με την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης στις χώρες στις οποίες
έχουν επενδύσει κεφάλαια, πράγμα που οδηγεί σε αύξηση του εθνικού ποσοστού κέρδους.
Ειναι η Ελλαδα στο γκρουπ των ισχυρων?-ενοχη σιωπη ακολουθει . . .
Οποτε ξαναγυρναμε σε απολυσεις, μειωσεις μισθων, αυξηση φορολογιας, ξεπουλημα κρατικης περιουσιας κτλ που θα ειναι και η ουσια των μετρων.
Η "αγορα" λοιπον θα στεγνωσει ακομα περισσοτερο με αποτελεσμα τη γεωμετρικη αυξηση των λουκετων.
-Ειναι αυτο αναποφευκτο?
-Ναι ρε φιλε αυτοαπασχολουμενε, μικροεπιχειρηματια και βιοτεχνη που σε κυνηγα η τραπεζα η οποια σε δανειζε για να "επεκταθεις" ντεμεκ αλλα στην ουσια με το δανεισμο καλυπτες βασικες αναγκες λειτουργιας.
-Ειναι, γιατι ετσι λειτουργει ο καπιταλισμος, εσυ θα φυτοζωεις γιατι το τζιρο σου πρεπει να τον παρουν οι εγχωριοι και ξενοι ομιλοι οι οποιοι φταχνουν και τους κανονες του παιχνιδιου. Και η αναπτυξη που ακους οταν θα ερθει, θα ερθει για αυτους, γιατι εσυ δεν πρεπει να υπαρχεις στην "αγορα", το παραμυθι της ενσωματωσης στο ταϊσαν πολλα χρονια εσυ το φαγες το χωνεψες κι κοιμηθηκες του αδικου τον υπνο  
-Μα καλα εμεις σαν Ελλαδα ρε παιδι μου που ειμαστε πρωτοι στη ναυτιλια, εχουμε πετρελαια χρυσο . . .
-Ωπα μαστορα τα πλοια δε τα χουμε εμεις αλλα καμμια 200αρια εφοπλιστες και τα χουν για την παρτη τους, το ιδιο και τα πετρελαια το χρυσο κτλ αν ποτε κριθουν εκμεταλλευσιμα
-Και δηλαδη τι θα γινει, παλι εμεις θα την πληρωσουμε, δε μπορουν να πιασουν τους φοροφυγαδες να μειωσουν τη σπαταλη κτλ?
-Ναι ρε μαστορα παλι εσυ θα την πληρωσεις, μεχρι να πατησεις μαυρο χιονι εσυ θα την πληρωνεις, γιατι οταν λενε να πιασουν τη φοροδιαφυγη εννοουν να πιασουν εσενα και η σπαταλη που εννοουν ειναι τα κονδυλια που πανε για την υγεια σου, τη συνταξη σου και τα σχολεια των παιδιων σου.
-Ναι αλλα ο Συριζα ο Καμμενος και αλλοι λενε οτι μπορουμε να διαπραγματευτουμε καλυτερα και να μη παρουμε αυτα τα μετρα αλλα να ριξουμε χρημα στην "αγορα" να κινηθει η οικονομια και αφου μπουμε σε τροχια ανπτυξης-νατη παλι η "αναπτυξη"- να αρχισουμε να ξοφλαμε . . .
-Για να ριξεις χρημα πρεπει να χεις μαστορα και το χρημα το κρατος ή θα το παρει απο σενα  ή θα το παρει απο αυτους που το χουν, αλλα αυτοι ειναι το κρατος ενω εσυ εισαι απλα υπηκοος του κρατους τους.
-Μα καλα αυτοι λεγανε οτι δε θα γινουν αλλες μειωσεις και οτι υπαρχουν ισοδυναμα μετρα για να βρεθουν τα λεφτα.
-Και εσυ τους πιστεψες ρα μαστορα? -Πλακα μας κανεις? που θα βρεθουν 14 και πλεον δις€ αν δε τα πληρωσεις εσυ? Θα τα παρουν απο τον εφοπλιστη τον τραπεζιτη και το βιομηχανο νομισες? οταν το κκε σου ελεγε οτι δεν υπαρχουν ευκολες λυσεις εσυ μαλλον αγρον ηγοραζες, ε ηρθε η ωρα να τον πληρωσεις.
-Ναι αλλα δεν εχω αλλο, δε μπορω ρε παιδι μου .
- Ε αμα δε μπορεις δυο δρομοι υπαρχουν για σενα ή "νηστεια και προσευχη" ή αγωνας ρηξη ανατροπη αλλα ετσι οπως σε κοβω "για τετοια ειμαστε τωρα" . . .
Τρεχα λοιπον κυνηγα κανα μεταναστη που σου παιρνει τη δουλεια που δεν κανεις, βρισε οποιον τολμαει να μιλαει για απεργιες αγωνες και αλλα "κομμουνιστικα" και δες με μεγαλη προσοχη το Σουλεϊμαν το μεγαλοπρεπη στον αντ1 γιατι για παραπανω δεν εισαι ή μηπως εισαι αλλα το φοβασαι? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περασαν τη λογοκρισια